Starkiller Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 Cześć ! Posiadam replikę AKM CM.036 firmy CYMA i mam problem ponieważ kiedyś gdy strzelałem broń przestała reagować gdy naciskałem na spust i pomyślałem że się rozładował. Po naładowaniu okazało się że to jest jakiś inny problem :/ replika wogóle nie reaguje... nie strzela nie wydaje żadnego dźwięku. Testowałem baterie na innej replice i ona działa replikę podłączyłem do innej baterii i nadal nie reaguje sprawdzałem też bezpiecznik i jest cały. Proszę o pomoc i z góry dziękuje.! Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 Może za mocno silnik dokręcony, albo zasyfiałe wtyki ;) Quote Link to post Share on other sites
Starkiller Posted March 3, 2010 Author Report Share Posted March 3, 2010 Broni nie przerabiałem wszystko fabryczne , a wtyki są dobre. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Wyciągnij GB z body i sprawdź kable czy izolacja na nich jest cała, a może nuż nawet któryś całkiem się przerwał? Quote Link to post Share on other sites
Starkiller Posted March 4, 2010 Author Report Share Posted March 4, 2010 W niedziele przyjdzie do mnie kolega i będziemy go rozbierać do GB jak dalej nie będzie działać to napiszę. Dzięki za wsparcie :D Quote Link to post Share on other sites
Matiasq Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 (edited) Starkiler mam tą samą replike i u mnie było identycznie :) Okazało się zimny lut na "+" silnika. Wymieniłem okablowanie na niskooporowe złożyłem i dalej raz działało raz nie otworzyłem GB wyczyściłem łacznik styków bo był cały czarny złożyłem i do teraz wszystko ok :) Edited March 12, 2010 by Matiasq Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 Właśnie bardzo prawdopodobne, że masz osmolone styki... Jeżeli przewody okażą się w porządku, to czeka Cię rozbieranie gb. Ogólnie operacja z czyszczeniem styków do najtrudniejszych nie należy, ale lepiej, żeby rozbierał to ktoś, kto już to robił... Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 Starkiler mam tą samą replike i u mnie było identycznie :) Okazało się zimny lut na "+" silnika. Wymieniłem okablowanie na niskooporowe złożyłem i dalej raz działało raz nie otworzyłem GB wyczyściłem łacznik styków bo był cały czarny złożyłem i do teraz wszystko ok :) Do czasu, styki w Cymach to syf - niestety. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 Dlatego dobrze zapodać mosfeta i nie przejmować się stykami. Quote Link to post Share on other sites
Starkiller Posted March 14, 2010 Author Report Share Posted March 14, 2010 Broń została naprawiona i złożona :D ale dziwi mnie jedno...Po wyciągnięciu z Body broń nie strzelała . Jako że mam elektryka w rodzinie zawołałem go , on poprzekładał jakoś kable i nagle zaczął strzelać . Rozbierał go ze mną inny właściciel repliki i też nie może zrozumieć jakim cudem nagle zaczął działać , po krótkim namyśle stwierdziliśmy że mogły to być kostki stykowe . A wy jak myślicie ? Dzięki za pomoc ;-) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Tja, mogło tak być, szczególnie jak kostka stykowa nie jest zmontowana porządnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts