Kubek_Zm Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Mam problem z tą szyną http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori..._ak_cm-529.html wsuwam go w montaż boczny mojego RK-03 (Boyi) i przekręcam tą ruchomą część tak jak jest napisane na pudełku ale szynę można nadal spokojnie wyjąć. Nie mam pojęcia jak zrobić żeby nie spadała. Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Też się z tym trudziłem, a rozwiązanie jest bardzo proste :mrgreen: Pod tą ruchomą wajchą jest taka nakrętka, musisz ją trochę podkręcić, tak, żeby montaż się wsuwał z lekkim oporem. Wtedy zaciągasz tę wajchę i nic nie ma prawa się ruszać... Quote Link to post Share on other sites
Antek6 Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 Zdjęcie trochę kiepskie, bo robione na szybko telefonem, ale... Najpierw musisz przytrzymać to od góry, potem trzymając to u góry ciśniesz ten "klocek" do góry i trzymając to u góry i ten klocek przekręcasz tą śrubę w prawo (jeżeli nie chwyta montażu) albo w lewo (jeżeli nie chce się zatrzasnąć, ta wajcha nie dochodzi do końca). Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 Korzystając z tematu... Wam tez się ten "dzyndzel" co na śrubę wchodzi złamał? Bo u mnie go nie ma, jest tylko mały kawałek (pozostałość) na nim i tylko na tym się śruba trzyma. Boję się że się wyrobi i będzie się sam rozregulowywał... :roll: Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 U mnie już nic nie wystaje brak "dzyndzla" bo wachluje pomiędzy AK a AKS i są różnice wymiarów . Trzeba dokładnie dopasować wymiar na wcisk a następnie jak przekładam wajchę w lewo to nakrętkę przytrzymuje kombinerkami . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts