Maciej0011 Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Witam! Mam nietypowy problem: Po złożeniu gaerboxa działa on bez zarzutu, ale tylko do moment włożenia go do korpusu tj, to tej części gdzie jest chwyt pistoletowy i spust. Co może być powodem takiego zachowania gb? Pytanie to kieruję zwłaszcza do specjalistów od G36 JG, bo mi już pomysły się skończyły... Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Okablowanie. Po włożeniu obwód się jakoś przerywa. Zobacz czy przy silniku jest wszystko OK, i czy nie ma nigdzie zwarcia. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Sprawdź czy podczas wkładania płytka selektora ognia i sam selektor odpowiednio nachodzą na siebie. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Powiększ otwór na spust tak by spust mógł wykonać większy skok gdy jest włożony w rączkę z selektorem. Będzie działać... Quote Link to post Share on other sites
Maciej0011 Posted March 6, 2010 Author Report Share Posted March 6, 2010 (edited) Dzięki Panowie za podpowiedzi, bo już się zastanawiałem nad kupnem nowego gearboxa... Edited March 6, 2010 by Maciej0011 Quote Link to post Share on other sites
Eras Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 (edited) powodem jest prawdopodobnie zbyt duże rozwarcie styków w GB. miałem ten sam problem, delikatne ściśnięcie blaszek usprawniło karabin. Wszystko przez to, po włożeniu do chwytu, spust ma mniej miejsca na ruch i ta zworka nie dochodzi tak dobrze do w/w blaszek. Edited March 6, 2010 by Eras Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts