Bednorz Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 Witam! mam m16 g&p 420fps i chciałbym cos w niej zmienić [ztuningować]aby kulki dalej śmigały robiłem na razie tylko ten firmowy tuning i nic wiecej,chciałbym abyście mi doradzili jak najłatwiej moge dodać replice na dystansie albo jakieś inne porady,ponieważ chciałbym spróbować zabawić sie w strzelca wyborowego/snajpera. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 BU guarder + M130 guarder + lufa stystema 509 mm + komora king arms + gumka systema = stabilne 470-480 FPS Do tego przykładowo konwersja SPR i mamy ładną replikę mającą trochę przewagi zasięgu i celności . Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 BU guarder + M130 guarder + lufa stystema 509 mm + komora king arms + gumka systema = stabilne 470-480 FPS Do tego przykładowo konwersja SPR i mamy ładną replikę mającą trochę przewagi zasięgu i celności . Przemak - Komora KA do G&P to kiepski pomysł ( lepiej zostawić stocka i doszczelnić teflon fixem), lufa Prometheus, bateria li-po ( dla zaskoku na pojedynczym) Quote Link to post Share on other sites
Bednorz Posted March 16, 2010 Author Report Share Posted March 16, 2010 (edited) a czy jak włoze spezyne m130 to grbx mi sie nie rozsypie? noi mam jeszcze jedno pytanie kiedys obiło mi się o uszy że tłumik zwiększa zasieg?? niewiem czy to bajka czy legenda;) a co to jest teflon i fix bo w tuningu wewnętrznym w replice tego typu mam zerowe doświadczenie Aha w emce mam włożone cos takiego Gumka wykonana z przeźroczystego silikonu - Guarder Edited March 16, 2010 by bebolot Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Proponuję poczytać dział snajperski i tuningowy. Dowiesz się więcej niż z wypowiedzi w twoim temacie. Quote Link to post Share on other sites
Bednorz Posted March 16, 2010 Author Report Share Posted March 16, 2010 przeszukałęm już dobrych pare tematów i nic <help> Quote Link to post Share on other sites
GoRg Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 przeszukałęm już dobrych pare tematów i nic <help> tp szukaj dokładniej napewno znajdziesz koledze chodziło o uszczelnienie komory teflonem stosowanym w hydraulice dostaniesz go w kazdym sklepie hydraulicznym koszt około 5zeta jest nawet filmik na youtube jak to zrobic pozdrawiam GoRg Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Mój przypadek ale z M4A1 G&P : Borek Guarder ale z cylindrem typ 0 do M16 Sprężyna SP140 Guarder Tłok Mad Bull (z 7 metalowymi zębami, tak tak wiem że go krytykuja ale u mnie ciągnie) Prowadnica łożyskowana stalowa Zębatki STU helikal Systema Lufa Systema 509mm, ale mam ochote na Promyka Komora KA + Guma Systema + teflon Wynik 530 fps ,i sporo wiekszy zasięg niż stokowe AEG ieki Dopisze że szkielet wzmocniony stalowymi nakładkami (klejone +skręcone) i zablokowany tryb Auto i mam karabin wyborowy . Oto moja propozycja Ps. zebatki G&P wytrzymują bez problemu SP130 także i SP140 pociagną ,szkielet pewnie też ,ja zapobiegawczo wzmocniłem. Quote Link to post Share on other sites
Bednorz Posted March 16, 2010 Author Report Share Posted March 16, 2010 na razie chciałbym jeszcze na auto troche postrzelać więc sprezyna m130 i komora na opczątek +teflon,póżniej precka i bor up Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts