Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

hejo.

kolega ma m130+ BU systemy , przebieg ok 6-7kk i nic sie nie dzieje. dodam ale ze ma od poczatku bardzo mocno podparty szkielet komora HU.

ps. ja na swoim stokowym gb z m16a4 jg III gen, mialem m140 bez bu , i powiem smigal by dalej gdyby nie te mrozy. przebieg ok 4k

Edited by overs

hejo.

kolega ma m130+ BU systemy , przebieg ok 6-7kk i nic sie nie dzieje. dodam ale ze ma od poczatku bardzo mocno podparty szkielet komora HU.

ps. ja na swoim stokowym gb z m16a4 jg III gen, mialem m140 bez bu , i powiem smigal by dalej gdyby nie te mrozy. przebieg ok 4k

Czyli teorytycznie powinno wytzrymać tak? Teraz mrozy puszczją robi się cieplej... Przewiduję właśnie wstawić Borka i ewentualnie przed zimą dać jeszcze wzmocniony szkielet.

Przy nieprzesadzonym rofie powinno wytrzymac. Dobrze podeprzec komora hopa, nie przesadzac z batkami i dlugimi seriami.

A jezeli peknie - wtedy wymienic.

Pekajacy szkielet nie powinien nic rozwalic ... Zreszta peka w dwu miejscach wiec latwo sprawdzic czy zaczal.

Te miejsca to poczatek cylindra (od strony dyszy). U gory i na dole. Poszukaj - jak potrzebujesz zdjecia - gdzies tu bylo na forum.

Wstawiaj te m130 i bore upa. te JG to wytrzyma - u mnie na m210 chodziło jakieś 6k kulek, więc na m130 powinno iść lepiej. Kolejny szkielet rozwaliłem na m140 po jakichś 20k kulek, ale to była wina ROFu aniżeli sprężyny. 24 kulki w sekundę przy 520 fps to jednak jest rzeźnia.