MiesoPL Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Witam! Zamierzam do swojej M16 JG wstawić Bore Up'a Guardera. I mam takie pytanie. Czy stckowy szkielet gearbox'a wytrzyma M130 i Bore Up'a? Bo chyba w III gen, JG jest wzmocniony szkielet gearboxa... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
overs Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 (edited) hejo. kolega ma m130+ BU systemy , przebieg ok 6-7kk i nic sie nie dzieje. dodam ale ze ma od poczatku bardzo mocno podparty szkielet komora HU. ps. ja na swoim stokowym gb z m16a4 jg III gen, mialem m140 bez bu , i powiem smigal by dalej gdyby nie te mrozy. przebieg ok 4k Edited March 16, 2010 by overs Quote Link to post Share on other sites
MiesoPL Posted March 16, 2010 Author Report Share Posted March 16, 2010 hejo. kolega ma m130+ BU systemy , przebieg ok 6-7kk i nic sie nie dzieje. dodam ale ze ma od poczatku bardzo mocno podparty szkielet komora HU. ps. ja na swoim stokowym gb z m16a4 jg III gen, mialem m140 bez bu , i powiem smigal by dalej gdyby nie te mrozy. przebieg ok 4k Czyli teorytycznie powinno wytzrymać tak? Teraz mrozy puszczją robi się cieplej... Przewiduję właśnie wstawić Borka i ewentualnie przed zimą dać jeszcze wzmocniony szkielet. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Przy nieprzesadzonym rofie powinno wytrzymac. Dobrze podeprzec komora hopa, nie przesadzac z batkami i dlugimi seriami. A jezeli peknie - wtedy wymienic. Pekajacy szkielet nie powinien nic rozwalic ... Zreszta peka w dwu miejscach wiec latwo sprawdzic czy zaczal. Te miejsca to poczatek cylindra (od strony dyszy). U gory i na dole. Poszukaj - jak potrzebujesz zdjecia - gdzies tu bylo na forum. Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=42458 tu masz opis GB, w HK jest to samo co w emce. A ja strzelam na semi na 140 bez BU i po 2 hi capach działa... Quote Link to post Share on other sites
Kacper20 Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 i po 2 hi capach działa... To nie dużo ;), jakby ci dobrze chulało po 8tyś to można chwalić. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Wstawiaj te m130 i bore upa. te JG to wytrzyma - u mnie na m210 chodziło jakieś 6k kulek, więc na m130 powinno iść lepiej. Kolejny szkielet rozwaliłem na m140 po jakichś 20k kulek, ale to była wina ROFu aniżeli sprężyny. 24 kulki w sekundę przy 520 fps to jednak jest rzeźnia. Quote Link to post Share on other sites
MiesoPL Posted March 17, 2010 Author Report Share Posted March 17, 2010 O to fajnie... Dzięki wszystkim za odpowiedzi. :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts