Squadron Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Hej wszystkim, czy miał ktoś do czynienia z : G608-7 [JG] http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...-7_jg-1652.html Broń prezentuje się - wg mnie świetnie, jednak ma stosunkowo krótką lufę. Według Taiwana, krótszą nawet od G36C (G608 [JG]). W takim razie mam pytanie: czy kupić tę replikę G608-7 [JG] i potem wymienić w niej gumkę, oraz dać preckę czy lepiej kupić: G608-2 [JG] http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...-2_jg-1191.html I w niej wymienić gumkę oraz dać preckę. Głównie chodzi mi o osiągi - dystans, gdyż strzelanki są w terenie otwartym, niekiedy w zabudowanym. Pierwsza Gietka - aluminiowa szyna, tłumik, NIBY wzmocnione zębatki etc (czytałem, ze to chwyt marketingowy) Tak czy inaczej, co polecacie? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 G608-2 + gumka systemy + precka systemy + dobre kulki i gra gitarka :) Idealna na budynki i las. W budynku za bardzo nie musisz się martwić, że się nie zmieścisz w drzwiach, a w lesie ta dłuższa lufa da Ci poprawną celność i trochę większy zasięg jeśli dobrze spasujesz gumkę, preckę i komorę i użyjesz dobrych jakościowo kulek :) Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted March 20, 2010 Report Share Posted March 20, 2010 Przecież to jedna i ta sama replika. Ja bym wziął jak Kulisz pisze G608-2. Nie dość że tańsza, to wygląda "normalnie". Ten frontgrip z tłumikiem poracha. Quote Link to post Share on other sites
Squadron Posted March 20, 2010 Author Report Share Posted March 20, 2010 Te repliki wykonywała ta sama firma, JG, jest to rodzina G36, jednak nie są takie same. Różni ich (prócz wyglądu) długość lufy wewnętrznej: w wersji G608-2: 360 mm w wersji G608-7: 240 mm Różnica jest 12 cm, dość spora. Dla porównania, wersja G608 czyli C ma lufę wewnętrzną długości 250 mm, więc nawet C ma o 1 cm dłuższą od wersji G608-7. Dziękuję za porady, biorę G608-2, następnie ją podrasuję tak, jak mówił Kulisz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts