Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Chronograf L0-09 Virtec i dziwne wyniki.

Recommended Posts

Niedawno zakupiłem niewielki chronograf virteca zachęcony w miarę pozytywnymi informacjami na jego temat no i niską ceną. Niestety po oddaniu kilki strzałów chrono pokazuje mi jakiś horrendalnie wysokie wyniki np ok. 1000 m/s co jest oczywiście niemożliwe. Jest to mój pierwszy taki chronograf (wcześniej korzystał z urządzeń kolegów) i naprawdę nie wiem co może powodować taki dziwny wynik a dodam, że strzelałem z 2 różnych broni (elektryków) po kilka prób i wyniki były strasznie duże.

Z góry dziękuję za wszelkie pomocne informacje w tej sprawie.

nie wiem co może powodować taki dziwny wynik a dodam, że strzelałem z 2 różnych broni (elektryków)

Źle zaprogramowana odległość między bramkami, odeślij na gwarancję.

A jeśli będziesz miał okazje zmień na lepszy, Xortecha czy Fidragona można wyrwać nawet za 250zł z Ebaya.

Niedawno zakupiłem niewielki chronograf virteca zachęcony w miarę pozytywnymi informacjami na jego temat no i niską ceną. Niestety po oddaniu kilki strzałów chrono pokazuje mi jakiś horrendalnie wysokie wyniki np ok. 1000 m/s co jest oczywiście niemożliwe. Jest to mój pierwszy taki chronograf (wcześniej korzystał z urządzeń kolegów) i naprawdę nie wiem co może powodować taki dziwny wynik a dodam, że strzelałem z 2 różnych broni (elektryków) po kilka prób i wyniki były strasznie duże.

Z góry dziękuję za wszelkie pomocne informacje w tej sprawie.

Słaba bateria. Podłącz aku od AEG'a (zrób przejściówką na wejście jakie tam masz w aku, na to do baterii 9V węglowej). Mi prawie zawsze źle pokazuje na 9V aku, dopiero jak podepnę jakieś 8,4V 1500mAh naładowane to może stać godzinami w trybie oczekującym na oddanie strzału i wynik będzie poprawny.

Jak nie pomoże to co wyżej kolega napisał.

Dzięki Panowie za pomoc !, chrono już działa - okazało się że to była słaba bateria>

Dziwne że nie ma odłączania przy niskim poziomie baterii, podobne chrono też produkowane chałupniczo, ale stricte pod wiatrówki, miało taką opcję.