wkozacz Posted March 23, 2010 Report Share Posted March 23, 2010 Witam, Kupiłem nową (pierwszą w życiu) replikę, CM 028A. Mam kulki .25 gładkie. Zainstalowałem akumulator i magazynek zgodnie z instrukcją. Jednak po naciśnięciu spustu (niezależnie, czy w trybie Full- czy Semi Auto) kulki nie wylatują, choć broń wydaje dźwięk strzału jak zwykłe AEG. Po takiej 'serii' i wyjęciu magazynka, z uchwytu magazynka (część, gdzie magazynek był wpięty) wylatuje luźno kilka kulek. Co czynić ? :wink: Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 podkręciłeś maga dobrze ? jakie to kulki masz? Quote Link to post Share on other sites
krissente Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 Na początek nakręć mocniej magazynek. zarówno przed, jak i po włożeniu do gniazda (jeszcze kilka razy się przyda dla pewności). Sprawdź, czy po nakręceniu kulki wyrzuca z magazynka po odsunięciu ręcznie tego zabezpieczenia. Powinna wystrzelić ich fontanna. Lepiej rób to w domu ;) Szkoda kulek ;) Sprawdź też, czy hop-up nie jest na maxa w pozycji HOP. Może blokować kulki. Quote Link to post Share on other sites
wkozacz Posted March 24, 2010 Author Report Share Posted March 24, 2010 Rzeczywiście. Po prostu magazynek był niecałkowicie przekręcony :wink: Kończąc temat, mały OT: ja w życiu bym nie pomyślał, że to cholerstwo takie mocne jest w praktyce! Puszki oraz kartony przebija na luzie, i ma potem jeszcze ta kulka tyle fasonu, że robi lekkie wgniecenie w desce. Jest całkiem celny i to bez włączenia Hop-Up'a! Pomimo faktu, że jedyne bronie, jakie w życiu miałem w rękach to wiatrówka oraz łuk z Decathlonu ( :killer: ), a teraz jeszcze ten kałach, myślę, że mogę go śmiało polecić! Pozdrawiam WKozacz Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 25, 2010 Report Share Posted March 25, 2010 no to malutko widziałeś ;) rozbijająca butelki po piwie z odległosci 25m to jest coś :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts