Ziemniak Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 Mam zamiar trochę uleprzyć moją eMkę ( m16a1 JG ) ale możliwie jak najtaniej gdyż nie mam walizki kasy . Myślałem o : * MadBull - Lufa Precyzyjna 6.03 Black Python - 509mm * G&G - Wzmocniona Gumka HopUp * sprężyna : G&G - M130 albo Element - M135 ST CAŁA RESZTA STOCK. Jak sądzicie nie rozleci się ?? =p Czy zaproponowali byście mi inne części?? (jak tak to aby w bardzo rozsądnych cenach ) Z góry dzięki. PS: Chciał bym się zamknąć w około 200zł Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 Springi guardera są podobno lepsze, ja mam i na razie jest ok. I jeszcze łożyska mógł byś wymienić, moje po roku były trochę wyjechane. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 Daj linka do tej "m16a1 JG"... Quote Link to post Share on other sites
Ziemniak Posted March 28, 2010 Author Report Share Posted March 28, 2010 http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-35...JGF6618MG-.html coś takiego: fabrycznie ma metalowy gb i wzmocnione all i dobry silnik Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 Jak dobrze pamiętam to miał plastikowe łożyska które przy okazji rozkładania też bym zalecał wymienić. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 Springa Sp120 Guardera, jak masz kasę to dorzuć tłok Madbulla z 7 metal zębami. Precka madbulla ok, gumę wymień na Systemę. Quote Link to post Share on other sites
Ziemniak Posted March 29, 2010 Author Report Share Posted March 29, 2010 a sp 130 nie wytrzyma?? albo m130? bo jak pytałem ludzi to mówią że 130 wytrzyma a jak pisałem na specshop to mowa była tylko o orginalnej m120 .. ze niby z mocniejszą nie da rady. łożyska metal. mam GB w ręku. Przy okazji chciałem się was spytać o zdanie czy warto podjąć się samodzielnej wymiany springa?? Z gumką i lufą nie będzie problemu ale GB nigdy nie rozkręcałem . Chciałem to zrobić na podstawie tego filmiku z YT co myślicie? Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 Patrząc po twojej dacie rejestracji na forum masz z asg kontakt ... miesiąc, nie uważasz, że 500 fps to za dużo? Quote Link to post Share on other sites
Ziemniak Posted March 29, 2010 Author Report Share Posted March 29, 2010 kontakt z asg mam z 0,5 roku niedawno poprostu założyłem konto. NIE SPAMUJ =P Owszem 500fps to dużo ale nie za dużo . Sądzę jednak że po tych przeróbkach osiągi będą raczej w granicach 480fps. Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 (edited) IMO pól roku to dalej za mało na 500 fps. Proponowałbym raczej pójście w stronę lufy(systema/promyk), gumki(systema), komory(ka/systema, nie wiem która lepiej działa ze szkieletem jg) Doda kilka fpsów i znacznie poprawi celność/powtarzalność. Do tego poprawne złożenie tego wszystkiego przedłuży żywotność gb. Edited March 29, 2010 by Zelber Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 Springa Sp120 Guardera, jak masz kasę to dorzuć tłok Madbulla z 7 metal zębami. Precka madbulla ok, gumę wymień na Systemę. Mi tłok działa na Sp140, i po roku na stoku był jak nówka więc póki jest cały to po co wymieniać. @Ziemniak na tych filmikach to się takie łatwe wydaje, ja przy składaniu GB poległem i oddałem do serwisu, może Tobie się uda. Quote Link to post Share on other sites
Robert007 Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 (edited) Również jestem szczęśliwym posiadaczem M16A1 JG. Mam precke i gumkę SYSTEMY + komora KA. Jak dla mnie celność, zasięg nieporównywalnie większa. Żeby wpakować komorę 1-częściową trzeba przypiłować odpowiednio body. Mnie się udało, komora jest super spasowana ze ścianką GB. Zastanawiam się nad wymianą cylindra. Dziurę ma taką, że na typ1 nie wygląda, raczej typ 2 (specshop podaje własnie taki typ). Może jakby to wymienić na typ 0 wzrosły by tez FPS-y? Dysza też jest taka sobie, słabo uszczelnia się z komorą. Tylko teraz traf na odpowiednią długość :/ BTW Jaki smar polecacie do cylindra i uszczelek? Oprócz smarów producentów replik ;) Edited March 29, 2010 by Robert007 Quote Link to post Share on other sites
Ziemniak Posted March 29, 2010 Author Report Share Posted March 29, 2010 sylikonowy Quote Link to post Share on other sites
Ziemniak Posted March 30, 2010 Author Report Share Posted March 30, 2010 * MadBull - Lufa Precyzyjna 6.03 Black Python - 509mm * Systema -Gumka HopUp * sprężyna : guarder - sp120 specyfikacje zmienione. co sądzicie teraz?? Quote Link to post Share on other sites
Kaczma Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 Co do dyszy-u mnie, przy komorze KA, gumce systemy i stock głowicy cylindra idealnie spasowała dysza systemy. Pięknie łapie szczelność i w komorze, i na głowicy :) Quote Link to post Share on other sites
Ziemniak Posted March 31, 2010 Author Report Share Posted March 31, 2010 * MadBull - Lufa Precyzyjna 6.03 Black Python - 509mm * Systema -Gumka HopUp * sprężyna : guarder - sp120 co sądzicie?? PS: Jeśli ktoś chce mieszać w GB to nie musi oddawać do serwisu . MI sie udało rozłożyć gb i złożyć za pomoca tego filmiku i prostych narzędzi. http://www.youtube.com/watch?v=R__kLzsNPAY...feature=related Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 Jeszcze łożyska jakieś stalowe ślizgowe. Złożyć GB można na tysiąc sposobów, tacy początkujący jak Ty robią to źle z reguły. Rozłożyć umie każdy chyba... Quote Link to post Share on other sites
Ziemniak Posted April 2, 2010 Author Report Share Posted April 2, 2010 łożyska stal miałem w stocku. ta Wersja m16 jest fabrycznie lekko podtuningowana. A złożyć raczej złożyłem dobrze bo chodzi lepiej niż na początku . ( tarły zębatki.. ) popodkłądkowałem i gitara. =] Quote Link to post Share on other sites
Ziemniak Posted April 2, 2010 Author Report Share Posted April 2, 2010 Mi tłok działa na Sp140, i po roku na stoku był jak nówka więc póki jest cały to po co wymieniać. M16 JG trzyma ci sp140?? czy innej firmy? Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Tak M16 IIIgen JG(prowadnica i łożyska JBU + nowe śrubki, podkładki, uszczelka i smarowanko) daje rade z 140. przebieg nie więcej niż 2000kulek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts