Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tani tuning m16a1 JG - pytanko

Recommended Posts

Mam zamiar trochę uleprzyć moją eMkę ( m16a1 JG ) ale możliwie jak najtaniej gdyż nie mam walizki kasy .

Myślałem o :

* MadBull - Lufa Precyzyjna 6.03 Black Python - 509mm

* G&G - Wzmocniona Gumka HopUp

* sprężyna : G&G - M130 albo Element - M135 ST

CAŁA RESZTA STOCK.

Jak sądzicie nie rozleci się ?? =p

Czy zaproponowali byście mi inne części?? (jak tak to aby w bardzo rozsądnych cenach )

Z góry dzięki.

PS: Chciał bym się zamknąć w około 200zł

a sp 130 nie wytrzyma?? albo m130? bo jak pytałem ludzi to mówią że 130 wytrzyma a jak pisałem na specshop to mowa była tylko o orginalnej m120 .. ze niby z mocniejszą nie da rady.

łożyska metal. mam GB w ręku. Przy okazji chciałem się was spytać o zdanie czy warto podjąć się samodzielnej wymiany springa?? Z gumką i lufą nie będzie problemu ale GB nigdy nie rozkręcałem . Chciałem to zrobić na podstawie tego filmiku z YT co myślicie?

IMO pól roku to dalej za mało na 500 fps.

Proponowałbym raczej pójście w stronę lufy(systema/promyk), gumki(systema), komory(ka/systema, nie wiem która lepiej działa ze szkieletem jg)

Doda kilka fpsów i znacznie poprawi celność/powtarzalność.

Do tego poprawne złożenie tego wszystkiego przedłuży żywotność gb.

Edited by Zelber

Springa Sp120 Guardera, jak masz kasę to dorzuć tłok Madbulla z 7 metal zębami. Precka madbulla ok, gumę wymień na Systemę.

Mi tłok działa na Sp140, i po roku na stoku był jak nówka więc póki jest cały to po co wymieniać.

@Ziemniak na tych filmikach to się takie łatwe wydaje, ja przy składaniu GB poległem i oddałem do serwisu, może Tobie się uda.

Również jestem szczęśliwym posiadaczem M16A1 JG. Mam precke i gumkę SYSTEMY + komora KA. Jak dla mnie celność, zasięg nieporównywalnie większa. Żeby wpakować komorę 1-częściową trzeba przypiłować odpowiednio body. Mnie się udało, komora jest super spasowana ze ścianką GB. Zastanawiam się nad wymianą cylindra. Dziurę ma taką, że na typ1 nie wygląda, raczej typ 2 (specshop podaje własnie taki typ). Może jakby to wymienić na typ 0 wzrosły by tez FPS-y? Dysza też jest taka sobie, słabo uszczelnia się z komorą. Tylko teraz traf na odpowiednią długość :/

BTW Jaki smar polecacie do cylindra i uszczelek? Oprócz smarów producentów replik ;)

Edited by Robert007