Borys123 Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 Hej, Niedawno zrobiłem tuning swojego AK-47S Cymy, CM.028S (czyli ze składaną kolbą). Zamontowałem sprężynę M120, nową prowadnicę sprężyny, głowicę tłoka, łożyska kulkowe, gumkę HU i nowe kable. :killer: Okazało się, że akumulator (oryginalna cyma, STICK 8,4V 1100 mAh) nie wytrzymuje, bardzo wolno strzela. :cry: Kupiłem więc nową baterię w MadOnion, Batimex 9,6V 1500mAh STICK na mały wtyk. Niestety nie pomyślałem, jak ją włożę. :wink: Stara miała 7 ogniw, a nowa 8 i nie chce wejść, jest za długa. Czy wiecie, jak to zamontować? Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 Przyklej sobie tą baterię na kolbę i po problemie. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 w łożu przednim masz pewnie odwaznik, wywal go, podpiłuj i wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
Borys123 Posted March 29, 2010 Author Report Share Posted March 29, 2010 Ten odważnik jest tam, gdzie wkładam baterię, w kierunku lufy? Pod szczerbinką? Tam jest jakiś kawał żelaztwa :D Na taśmę przyklejać nie będę, bo przez to ak okropnie wygląda :( Narazie nie będę montował tej baterii, bo okazało się, że ROF nie jest taki zły na starej 8,4 - myślałem, że tak powoli strzela przez tuning, ale dziś ją naładowałem do pełna i nie ma większej różnicy między szybkością przed i po tuningiem. Po prostu nie wiedziałem, że bateria była prawie rozładowana a odkryłem to, bo dziś ją podłączyłem i okazało się, że wystrzeliła około 10-15 kulek i padła xD Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 tak tam jest odważnik, wywal go i poszpiłuj wejscie aby wepchać batkę. Quote Link to post Share on other sites
lukasz7 Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 (edited) seger ,czy to jest w rurze gazowej? Przyklej sobie tą baterię na kolbę i po problemie. a jak ja podlaczyc? trzeba zrobic dodatkowy otwor? Edited April 1, 2010 by lukasz7 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 przed rurą gazową. jeżlei chcesz miec batke na kolbie musisz wypuścic kable na kolbę. Quote Link to post Share on other sites
lukasz7 Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 bo bateria mi wchodzi do polowy rury gazowej,poniewaz ona sie zweza.Ciekawe czy jak kupie batke o dlugosci 34cm to czy mi wejdzie. :roll: Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Ciekawe, czy jak weźmiesz pilnik i przypiłujesz rurę gazową, to wsadzisz tam tą batkę, którą masz ... Ludzie myślcie zanim bezsensownie wydacie kasę. Czasami 20-30 minut pracy pilnikiem pomaga. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Lub kup pokrowiec na batkę, ewentualnie sam zrób. ja tak miałem w m4a1, i wcale źle nie wygląda ;) Oczywiście wracam do pomysłu z kolbą. Quote Link to post Share on other sites
lukasz7 Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 zwierzu, i tak bym tak zrobil. Quote Link to post Share on other sites
petarda Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Dokładnie kable niech wychodzą do kolby. kup ładownice przyszpil do kolby tam baterie i po problemie. Quote Link to post Share on other sites
generalcombo Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 (edited) do kasacji Edited April 25, 2010 by generalcombo Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 do kasacji He? Quote Link to post Share on other sites
piasek1990 Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 ja mialem taki sam przypadek i wszystko poszlo ok po szlifowaniu, troche sie trzeba przy tym pobawic ale bedzie ok, nawet jak ktos by sie uparl to pewnie by dal rade wsadzic tam do srodka 10.8v. Jak chcesz to jutro moge wstawic fotki z tym Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts