mas1o Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 Mam od tygodnia karabin CM.040C. Strzela bardzo ladnie, idealnie lezy w dłoni, ogólnie jest calkiem nizle :) Codziennie tam ze 100 czy 200 razy sobie strzele z niego. Dzis zauwazylem ze na trybie pojedynczym cos sie psuje. Karabin albo sie zachowuje jak by byla dzwignia przesunięta na tryb zablokowany (a wcale nie jest). Albo wydaje tylko jakis dzwięk w srodku ale juz nie strzela. Na trybie auto normlanie leci seria. Pewnie trzeba reklamowac? Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 (edited) Czasami w GB cymy tak się dzieje. Ja tak miałem w kałaszu Cymki ale nie reklamowałem. Możessz próbować. Jakby co to nie wiem co dokładnie jest tego przyczyną, może ktoś wie? Edited March 29, 2010 by mil38 Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 Naładuj batke ... Jak nie, to prawdopodobnie styki do wymiany. Mi się nie chciało tego wymieniać. Quote Link to post Share on other sites
mas1o Posted March 29, 2010 Author Report Share Posted March 29, 2010 (edited) Naladowana. Na auto naprawde caly czas leci serią. A na semi to kiszka :/ Wydaje mi sie ze to dlatego ze ta blaszka od wybierania trybyów troche odstaje, ale niestety nie jest na srubce i nie ma jak jej dokręcic mocniej... Edited March 29, 2010 by mas1o Quote Link to post Share on other sites
Shagg Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 Mam tak samo w G36C JG. Taka natura tych chinoli wszystkich... Może Ci nawet czasem strzelać auto na semi, tak jak mi. Tak jak ktoś mówił, styki najprawdopodobniej. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 Mas1o to jest na śrubce. To na czym się opiera ta blaszka to śrubka. Kombinerki i dokręcasz. Spróbuj ustawić selektor nawet delikatnie poniżej korpusu repliki, u mnie wtedy pojedynczy działa :) Quote Link to post Share on other sites
mas1o Posted March 29, 2010 Author Report Share Posted March 29, 2010 O, to śrubka :D Dokręcanie pomaga, ale po paru strzalach wajcha idzie minimalnie do góry i sie karabin zacina. Na auto mocniej wchodzi w rowek i ten problem nie występuje. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 odkręć śrubkę, wyciągnij blachę, zagnij blachę tak, żeby mocniej przylegała do repliki, skręć wszystko z powrotem. Quote Link to post Share on other sites
wookie Posted April 4, 2010 Report Share Posted April 4, 2010 (edited) :) Edited April 4, 2010 by wookie Quote Link to post Share on other sites
mas1o Posted May 20, 2010 Author Report Share Posted May 20, 2010 Znowu sie pojawił problem. Teraz ten patyk selektora chodzi idealnie co prawda. Ale strzela tylko na auto. Na semi albo wcale nie strzela, albo strzela serią. Chciałem odesłać karabin na gwarancji do Krakowa, ale tam przecież powódź i kurier powiedział że nic tam nie dowiozą. Może ktoś ma ma jakis poradnik jak to naprawić samemu? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 Klasyka chińskich giwer. Ja bym to olał :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts