Markness Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Witam wszystkich. Kupiłem ostatnio od kolegi chińskie P90 za 50zł. Takie: http://www.allegro.pl/item979996176_fn_p90...full_opcja.html Proszę napiszcie co móglbym w niej zmienić żeby stała się bardziej celna i mocniejsza w cenie 250zł Zastanawiałem się nad preclufą lub gumką hu ale nie wiem jak to jest w nieregulowanym Hop Upie Z góry dzięki za odp Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Nie ma sensu, dozbieraj do normalnego aega. Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 (edited) trza było to 50 zł zostawić - i razem z tym co teraz chcesz wydać przeznaczyć np na MP5 Galaxy... i 100-krotnie bardziej był byś zadowolony... Ale to najpierw trzeba czytać a potem podejmować decyzje :) tu masz wątek o tej replice : MP5 PDW Galaxy a tu przykłady z allegro Edited March 31, 2010 by Padaka Quote Link to post Share on other sites
Markness Posted March 31, 2010 Author Report Share Posted March 31, 2010 Zadałem wyraźne pytanie a mi piszecie jakieś bzdety. Lepszą replike kupie ale to dopiero w wakacje teraz mam to i chce to ulepszyć i zaciągnać wiedzy u was a nie co by było lepsze a co nie. Jeżeli ktoś naprawde wie co można tu zrobić niech pisze... Quote Link to post Share on other sites
Kaczma Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Nie da się tego ulepszyć, bo żadne części do tego nie spasują :) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Jeżeli ktoś naprawde wie co można tu zrobić niech pisze... Wyrzucić i czekać na przypływ gotówki na lepszą replikę. Quote Link to post Share on other sites
jos Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Zadałem wyraźne pytanie a mi piszecie jakieś bzdety. Najlepszym ulepszeniem tego, będzie kupienie czegoś innego, np. polecanego MP5k Galaxy - w cenie kwoty jaką chcesz przeznaczyć na coś czego nie można zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Sporo dobrych rad znajdziesz w tym temacie: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=60209 Poradnik został zrobiony z myślą o pistolecie, ale zasada jest podobna - uszczelnić co się da, wymienić uszczelkę na tłoku, zrobić podkładki pod sprężyną i w miarę możliwości dołożyć mocniejszą baterię. Preclufy i gumki nie ma sensu ruszać, bo to nie ta liga i nie ten tuning. Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 (edited) najlepszym komentarzem do tego co podał Tobie Dread - jest sam komentarz tego który się podjął tuningu tego typu repliki: Grzechotnik napisał - O co wam chodzi z tym pistoletem? Wy myślicie, że ja się tym strzelam? Ludzie, ja to robię z czystej przyjemności i z nudów. Wiec powieś sobie to P90 nad łóżkiem i podziwiaj a do strzelania kup za te 250zł MP5. piszesz że nie masz więcej kasy - to nie marnuj tej którą masz i nie pchaj jej w błoto... no chyba że Cię stać. Poza tym utemperuj trochę swoje ego - kolego - rzuciłeś hasło w temacie o którym nie masz pojęcia, ale na rady Maniakó atakujesz ich bo nie są po Twojej myśli... Zastanów się w takim razie co chcesz tak naprawdę. Może jak nam nie wierzysz to napisz maila; zadzwoń do sklepów ASG - tam Ci szybko wyjaśnią "przepraszamy - gufnem się nie zajmujemy". bo po prostu się nie da.... KUP MP5 ... :) Edited March 31, 2010 by Padaka Quote Link to post Share on other sites
Markness Posted March 31, 2010 Author Report Share Posted March 31, 2010 (edited) Fajne tylko że takie MP5 mi się nie podoba jak już to wolałbym M4 ale za 250zł nie kupie sobie dobrej M4 w tym problem... Edited March 31, 2010 by Markness Quote Link to post Share on other sites
Ziemniak Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Nawet nie ma się co podejmować. Nic z tego nie wyciśniesz .za 250zł kupisz spokojnie na allegro ak47 28 cymy. A to się da tuningować bardzo tanio łatwo i efektywnie Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Fajne tylko że takie MP5 mi się nie podoba jak już to wolałbym M4 ale za 250zł nie kupie sobie dobrej M4 w tym problem... Fajnie a ja bym chciał M200 z magiem na CO2 ale że nie stać mnie na replikę za 8 tys zł to mam M14 Cymy za 1/8 tej ceny. Quote Link to post Share on other sites
Markness Posted March 31, 2010 Author Report Share Posted March 31, 2010 To co mógłbym zrobić bez wkładu pieniędzy żeby ta replika lepiej strzelała ? Poczekam i dozbieram do jakiegoś lepszego GUNA i go będę tuningował ale jak narazie może by dało się coś zmienić w tym żeby to lepiej chodziło ? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Fajnie a ja bym chciał M200 z magiem na CO2 ale że nie stać mnie na replikę za 8 tys zł to mam M14 Cymy za 1/8 tej ceny. Może powiem banał, ale airsoft został wymyślony po to, żeby móc mieć namiastkę prawdziwej broni, której w życiu nie będziemy mieli, czy to z powodów ekonomicznych, prawnych, czy ideologicznych. Kolega chce mieć P90? No to niech ma sobie to swoje P90, nie ważne, że z plastiku, ważne, że mu się micha cieszy. MP5 mu się nie podoba i tyle. Co z tego, że lepiej strzela? To co mógłbym zrobić bez wkładu pieniędzy żeby ta replika lepiej strzelała ? Rozebrać, uszczelnić, złożyć raz jeszcze, ale porządnie. Wkład pieniędzy minimalny - 6zł za taśmę teflonową i niecała złotówka za odpowiednią uszczelkę. Tylko pamiętaj, że cudów masz się nie spodziewać. Z tą repliką jest jak z tuningiem Fiata 126p - możesz zrobić wiele, żeby jeździło Ci się przyjemniej, ale nie spodziewaj się, że Fiat po tuningu będzie jeździł jak Mercedes. najlepszym komentarzem do tego co podał Tobie Dread - jest sam komentarz tego który się podjął tuningu tego typu repliki: Grzechotnik napisał... A ja zrobiłem parę podobnych cudów z Glockiem z allegro za 20zł i strzelałem się tym. Świetna rzecz do budynku i innych sytuacji, gdy ośmiometrowy zasięg jest wystarczający ;) Quote Link to post Share on other sites
Markness Posted March 31, 2010 Author Report Share Posted March 31, 2010 A jest gdzieś napisane na podstawie jakiejś repliki jak to uszczelnić ? I co przede wszystkim bo jestem trochę zielony, chyba że kolega mi na PW wyjaśni lub na GG Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts