Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Co o tym myślicie?

Recommended Posts

Witam wszystkich :)

Co myślicie o tym zestawie:

-Szkieletor CA 6mm wzmocniony

-Stockowy zestaw cylindra DB

-Zęby JG II Gen.

-Łożyska ślizgi

-SP120

-Prowadnica łożyskowana DB

-Tłok chiński z jednym metalowym zębem

-Silnik stockowy DB

Do tego batka 11,1 li pol 20C. Pochodziło by to trochę pochodziło ,głowinie krótkie auto i semi :P

Pozdrawiam Snopek

Zastanów się też nad tłokiem JBU - bardzo miłe są :) Tłoki stock PJ/Boyi nie należą do mocnych, lubią za szybko wysiadać przy wysokim ROFie, a takiego będziesz miał na lipo

Kermazyt powiedz mi czemu chińskie tłoki nazywasz shitem ? Tłok JG 3 gen (plastik) wytrzymał mi (i nadal w bdb stanie jest) koło 50k kulek na m140 przy wysokim ROFie. Tłok AKMa ma już 30k kulek przebiegu na m150 i lipo 11.1 2200mah 35c i nie ma śladów zużycia.

- szkielet CA - powinien dać radę aczkolwiek nie są one super wytrzymałe

- weź zębatki 3ciej generacji JG ( zębatki z gen 2 długo przy sp120 nie pociągną)

- tłok PJ o którym piszesz da radę (DB nie), ja bym wziął Guardera aby spać spokojnie

- bateria li-po to świetny wybór (bierz w sklepach modelarskich, a nie ASG - mniejsze ceny) - pamiętaj jednak o dobrej ładowarce.

Edited by Wolfi

Moj tlok w parasnajpie (od auga) wytrzymal jakies 50 k kulek przy 500 fps (glownie semi).

Ale wlasnie szybkie auto niszczy tloki.

Zreszta te full steel zebiskowe tez sa rozne i o ile PJ moga byc slabsze - to JG (te ktore maja wewnatrz 12 stoscian a nie okragle) sa naprawde pancerne. Mam to teraz przy 27 k/s rofie i 450 fps.

11 V lipo to fajna sprawa ale wlasnie tlok musi byc porzadny. Bo inaczej szybko zjedzie mu zeby.