Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

m4a1 JG III generacji problem ze strzelaniem

Recommended Posts

Witam!

Mam pewien problem. Kupiłem niedawno używaną m4 JG i wszystko chodziło elegancko potem sie coś zepsuło i broń przestała mi strzelać. Naładowałem akumlator i to nic nie mogło, poruszałem kabelkami podociskałem styki i broń oddała z 50 strzałów, troche na sucho troche z kulkami i znów przestała strzelać i ponowne ruszanie kabelkami itp nic nie dało, poddałem sie a broń poleżała z 2 dni. Po tych 2 dniach gdy probówalem znowu strzelała i dała rade na jednej strzelance (nic w czesniej przy niej nie robiłem) i znowu przestała strzelać. Silnik naciąga sprężyna tylko jakby nie miał siły wystrzelić kulki, nie mam zabardzo pojęcia na czym polega problem bo sie na tym nie znam.

Przy okazji ma ktoś może jakiś instruktaż jak rozkręcić broń ? Może problem siedzi w środku lecz nie chce bez żadnej wiedzy broni rozkręcać aby nic nie zepsuć. Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.

Ew. jeśli masz kogoś kto ma ładowarke modelarską mikroprocesorową na full wypasie, to oddaj mu niech ci ją reforamtuje(jakos tak to sie nazywa) baterie. Ja raz pomyliłem kable w wtyczce(na szbko wtyczke przyczepiałem) i były odwrotnie, bateria zdechał miała max. 4V(FF 9,6V 200mAh). Dobry znajomy 3 razy ładował ja w trybie reflex na ładowarce modelarskiej i ożyła, podobno straciła na pojemnosci no ale działą.

Na zimowe imprezy zabezpieczaj baterię(np. owiajaj w skarpete, ogrzewaz termiczyny, folia termiczna itp.), wogóle to ja się zastanawiam jak ty długo postrzelałeś przy -10C?

• 2 weeks later...