skoczu Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Witam! Mam pewien problem. Kupiłem niedawno używaną m4 JG i wszystko chodziło elegancko potem sie coś zepsuło i broń przestała mi strzelać. Naładowałem akumlator i to nic nie mogło, poruszałem kabelkami podociskałem styki i broń oddała z 50 strzałów, troche na sucho troche z kulkami i znów przestała strzelać i ponowne ruszanie kabelkami itp nic nie dało, poddałem sie a broń poleżała z 2 dni. Po tych 2 dniach gdy probówalem znowu strzelała i dała rade na jednej strzelance (nic w czesniej przy niej nie robiłem) i znowu przestała strzelać. Silnik naciąga sprężyna tylko jakby nie miał siły wystrzelić kulki, nie mam zabardzo pojęcia na czym polega problem bo sie na tym nie znam. Przy okazji ma ktoś może jakiś instruktaż jak rozkręcić broń ? Może problem siedzi w środku lecz nie chce bez żadnej wiedzy broni rozkręcać aby nic nie zepsuć. Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc. Quote Link to post Share on other sites
bioX Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 (edited) Sprawdź na innej baterii. Jak to nie zadziała to będziemy gdybać dalej. Edited April 6, 2010 by bioX Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Gdzieś masz izolację przerwaną, i pewnie robi zwarcie. Quote Link to post Share on other sites
skoczu Posted April 9, 2010 Author Report Share Posted April 9, 2010 Problem tkwił w mojej bateri, jest możliwe że od zimna straciła potwornie na pojemnośći? po strzelance na -10 stopniach jak naładuje do pełna to pada po około 100-200 strzałach :/ Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Najlepiej ładuj prądem 0,1C i rozładuj 10X. Potrwa to ze 2 dni ale powinno coś wskórać. Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 Ew. jeśli masz kogoś kto ma ładowarke modelarską mikroprocesorową na full wypasie, to oddaj mu niech ci ją reforamtuje(jakos tak to sie nazywa) baterie. Ja raz pomyliłem kable w wtyczce(na szbko wtyczke przyczepiałem) i były odwrotnie, bateria zdechał miała max. 4V(FF 9,6V 200mAh). Dobry znajomy 3 razy ładował ja w trybie reflex na ładowarce modelarskiej i ożyła, podobno straciła na pojemnosci no ale działą. Na zimowe imprezy zabezpieczaj baterię(np. owiajaj w skarpete, ogrzewaz termiczyny, folia termiczna itp.), wogóle to ja się zastanawiam jak ty długo postrzelałeś przy -10C? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Reformatuje? Nie ma takiego słowa! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts