Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Mam zamiar kupić replikę broni G36 od CA ze sklepu capri ze względu na niską cene karabinu jak i możliwości tuningu proponowanego przez sklep. Mniej od siły karabinu (ilość fps) interesuje mnie precyzja i zasięg strzału.

Zestaw ,który wybrałem:

G36 CA

tuning od capri (wymiana sprezyny, przesmarowanie itp.)

lufa wewnetrzna 494mm / 6.04mm od CA

gumka hop-up systemy

Co sądzicie o tej broni + tuningu do niej? Czy po zakupie tej repliki i jej ewentualnym tuningu musiałbym wymienić baterie na 9.6 ?

Myślałem również o wymianie dyszy na taką http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1245

Edited by Apocalipsis
Posted

Jeśli zdecydowałeś się akurat na G36 od CA, to bierz :)

Co do tuningu, to jeśli nie chcesz sam grzebać w replice i uważasz, że cena tego w capri jest uczciwa, to zamów go sobie. Nie zaszkodzi, chociaż to w zasadzie wymiana sprężyny, głowicy tłoka i dobre poskładanie o ile czegoś nie pominąłem. Natomiast co do precki to uzbieraj więcej kasy i kup lepszą niż CA. Osobiście polecam Systemę, a z wyższej półki cenowej to KM i Prometheus. Guarder też podobno robi niezłe, ale głowy nie dam :) Gumka będzie okej, a co do baterii, to fajnie było by mieć do tego zestawu tą 9.6V. A do dobrej baterii, nie zaszkodzi mieć ładowarkę mikroprocesorową. Co do dyszy, nie wypowiem się, bo nie montowałem jej nigdy w tym karabinie. Zapytaj Capri, czy aby nie jest za długa/krótka. Będą wiedzieć i doradzą Ci ;)

Posted

Myślałem wcześniej o G36 jg ale już raz zawiodłem sie na chinolu i od tej pory mam uraz :P Okej to precke znajde jakąś inną ale prometeus chyba odpada bo strasznie drogi... A czy broń nie bedzie chodziła zbyt ,,mulaście" na bateri 8.4 czy ta 9.6 jest koniecznie potrzebna? Bo nie wiem czy od razu tyle kasy znajde. A co do dysze to wlasnie w chinolach nie bylo mozna wymienic bo cos tam bylo nie tak ale w markowych replikach G36 juz wszystko jest dobrze (z tego co czytałem). Dzieki za odpowiedź.

Pozdrawiam.

Posted

Hum jest taki problem ,że w capri nie mają innych precek pod G36 (długość 494mm). Nie orientuje sie za dobrze w temacie ale wstawienie precki dedykowanej do innego rodzaju repliki chyba nie jest możliwe?

Posted (edited)

Po pierwsze: Pisz zrozumiale bo trudno cokolwiek wywnioskować z Twojej wypowiedzi.

Po drugie: Pasować będzie.

Po trzecie: Będzie wystawać prawie 10cm, więc albo będzie kikut albo możesz zakryć ją tłumikiem dźwięku.

Edited by rumak
Posted

Sam mam G36 od CA i wcisnalem tam lufe 500mm Guardera. Aby sie miesciła trzeba koncowke lufy zewnetrznej wewnatrz spilowac (doslownie 1-2mm). Madbulla serii black python nie polecam, natomiast guarder+dobra guma=dobry zasieg i skupienie nawet przy stockowych 315 fps. Te 4-5mm na prawde nie widać.

Co do batki:

,,Zalecane napięcie akumulatora po modyfikacji to 9,6V."-Mysle, ze nie bez powodu to napisali ;>>

Pozdrawiam.