bykuasg Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Wiem że dużo jest o replikach tych firm ale w większości są to M4, mnie interesuje M16A3. Zależy mi głownie na wykonaniu, dobrych osiągach oraz trwałości. G&P przemawia do mnie oznaczeniami na body i troszkę wyższymi FPS (wiem że to nie ma większego znaczenia) G&G jest teraz w promocji i kosztuje 909 zł na ASG Shopie (G&P - 960zł i jest niedostępne) A może eMka z jakieś innej firmy?, jestem otwarty na propozycje. Proszę o pomoc :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
mat99 Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 Od ponad roku jestem uzytkownikiem M16A3 z GP. Nigdy mnie nie zawiodła, zdecydowanie polecam. Poza wylatujacym pinem, który zamieniłem na pino-srubę od Boyi...NIC się nie spsuło od zakupu:-) Quote Link to post Share on other sites
bykuasg Posted April 9, 2010 Author Report Share Posted April 9, 2010 wymieniałeś coś czy jest to pełen stock? jak wygląda sprawa osiągów? Quote Link to post Share on other sites
bykuasg Posted April 9, 2010 Author Report Share Posted April 9, 2010 Są jacyś posiadacze G&G? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 Proponowałbym GP, repliki Guay guay sa owszem dobrze wykonane, ale wewnętrznie nie dorównują GP. gdy chcesz coś więcej wyciągnąć - wymieniasz wszystko. W GP tłok, zębatki i sprężynę. Problem z GP - dostępność, trzeba się naszukać, żeby je teraz kupić, jednak jest warto. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Z tego co wiem to G&G ma słabsze bebechy od G&P. Quote Link to post Share on other sites
bykuasg Posted April 12, 2010 Author Report Share Posted April 12, 2010 Przeglądając forum natknąłem się na CM.048M. Od początku chciałem kałacha ale w grę wchodził tylko VFC który był poza moim zasięgiem cenowym. Jak się ma ta cymka do tych markowych replik? Dużo strace na jej kupnie? Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
bykuasg Posted April 13, 2010 Author Report Share Posted April 13, 2010 Ok, chyba już zdecydowałem się na CM 0.48/M. Mam 950zł. Co warto wymienić oprócz gumki? http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...uarder-193.html ta będzie dobra? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 W temacie o cymie znajdziesz wszelkie potrzebne informacje. W stosunku do markowej repliki stracisz kilka chwil na podniecanie się i podziwianie chinola. No i kilka chwil na poprawienie drobnych mankamentów np. luzów na kolbie. Mimo tych luzów i tak warto brać cymę, ze względu na to, iż wykonanie jest na wysokim poziomie, a wewnętrznie jeszcze wyższym. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts