hesus51 Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 Witam, Po wymianie komory hop upa z uszkodzonej plastikowej G&G na metalową CA występuje problem z podawaniem kulek. Objawy: po włożeniu magazynka wystrzeli kilka kulek potem puste strzały (na auto kilka kulek na singlu 1-2). Gdy się uniesie magazynek trzymając ręką to wtedy podaje kulki bez zarzutu. Porównałem komory starą i nową i wydaje mi się, że przyczyną jest element komory wchodzący do magazynka i zwalniający kulki. W CA ta rurka jest minimalnie krótsza (o jakieś 3/4 milimetra) i ma minimalnie mniejszą średnicę od G&G. Prawdopodobnie przez to, że jest krótsza nie przesuwa wystarczająco mocno ząbka zwalniającego kulki w magazynku. Po dopchnięciu i trzymaniu magazynka wszystko jest ok. Czy macie jakieś patenty żeby magazynek wchodził wyżej w gniazdo (żeby nie trzeba było go trzymać cały czas) lub inne patenty żeby pozbyć się problemu? Na marginesie magazynek nie jest przyczyną gdyż sprawdzałem inne. Quote Link to post Share on other sites
Masta4Blasta Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 A jak byś owinął maga taśmą izolacyjną tak żeby się wyżej zblokował po włożeniu do repliki? Sposób trochę partyzancki ale w gruncie rzeczy po włożeniu maga nie będzie widać żadnej ingerencji. Quote Link to post Share on other sites
hesus51 Posted April 9, 2010 Author Report Share Posted April 9, 2010 Pomysł dobry ale chciałem coś "na stałe" a nie żeby się zastanawiać czy tym razem kulki polecą czy nie bo mag się może obsunął. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 jak masz mozliwosć zmień zatrzask maga na inny. (choć na chwilę pozycz od kogos innego i sprawdź) ( nie cierpie G&G własnie za ich "głupie" czesci odmienne) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 W miejscu gdzie masz otwór zatrzasku w magazynku, nałóż trochę poxipolu i potem szlifuj ;) Tak aby magazynek blokował się wyżej. Z taśmą bywa różnie, ciężej będzie zmieniać magi itd. Quote Link to post Share on other sites
hesus51 Posted April 12, 2010 Author Report Share Posted April 12, 2010 (edited) Problem rozwiązany, wystarczyło podkleić w gnieździe magazynka kawałek plastiku żeby magazynek nie latal przód - tył. Wydaje się, że zmiany przy zatrzasku magazynka wiele by nie dały gdyż okazało się że mag był minimalnie za nisko jedynie w przedniej części. Był jakby pochylony gdyż pozwalał mu na to luz gniazda magazynka. Widać wcześniej na częściach z jednej stajni był lepiej spasowany i ten luz nie przeszkadzał. Niestety euforia trwała krótko, dziwnym trafem kulki zblokowały się nie w lufie tylko w tłumiku płomienia. Wypełniły go całego - potem zablokowały lufę i poszedł tłok (o dziwno rozerwał się na pół :strach: ) oraz pękła sprężyna. Edited April 12, 2010 by hesus51 Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 WTF?! Masowa katastrofa czy części w Twojej emce postanowiły dokonać zbiorowego samobójstwa? :D Quote Link to post Share on other sites
hesus51 Posted April 13, 2010 Author Report Share Posted April 13, 2010 @up Sam się nad tym zastanawiałem :lol: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts