Szynszyll Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 Witam Czy mógłby ktoś graficznie pokazać jak wygląda HU skręcone na maksa i wysunięty. Dziękuje Link to post Share on other sites
Wolfran Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 Że niby co? Chyba komora i do jakiej repliki? Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 (edited) Jezu, ludzie, trzymajcie .......... :wink: Hopek na zero - gumki nie widać albo widać bardzo nieznacznie, hopek mocno podkręcony - widać wyraźny "brzuszek" w lufie. Co tu rysować?? :roll: Niedlugo ktoś poprosi o graficzne przedstawienie sposobu podłączania batki albo wypinania maga :wink: :roll: Edited April 12, 2010 by MAJOR762 Link to post Share on other sites
Szynszyll Posted April 12, 2010 Author Report Share Posted April 12, 2010 to u mnie jest cos nie tak. Jak jest na zeroto widac brzuszek i jest na jakos 1/4 lufy a jak jest na maxa to 1/3. ;x Link to post Share on other sites
Teddybear Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 Rozmontuj komore hop-up i oglądnij dystanser, najwyraźniej coś z nim nie tak - czy dłubałeś już przy w/w komorze? Link to post Share on other sites
Szynszyll Posted April 15, 2010 Author Report Share Posted April 15, 2010 Wymieniałem gumkę z stockowej na madbulla niebieskiego. Muszę powiedzieć ze strasznie ciężko wchodziła ale weszła. Czy mam wrócić na stocka?? Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 Jezu, ludzie, trzymajcie .......... :wink: Niedlugo ktoś poprosi o graficzne przedstawienie sposobu podłączania batki albo wypinania maga :wink: :roll: To co wyżej + oceń to na podstawie lotu kulki... :poddanie: Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Teddybear Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 (edited) Wymieniałem gumkę z stockowej na madbulla niebieskiego. Muszę powiedzieć ze strasznie ciężko wchodziła ale weszła. Czy mam wrócić na stocka?? Więc tak - nie do końca jestem zorientowany w gumkach madbulla, ale przyczyn źle działającego hopka może być kilka. Po pierwsze, czy Twoja komora to standardowa komora hop up? czy może niestandardowa? tak jak np w modelach SR25 A&K i podobnych. Miałem podobny problem, w moim przypadku była to właśnie niestandardowa komora hop-up, przy czym moja replika "pluła" nawet 3 kulkami naraz. Po wymianie na standardową komorę Guardera wraz z taką gumką wszystko jest ok. Jeśli nie, sprawdź czy przy wymianie gumki, dystanser jest na swoim miejscu i we właściwym położeniu. Jeżeli wszystkie w/w przyczyny wyeliminowałeś a nadal nie jest dobrze, wróc do stockowej gumki bądź poprostu wymień na inną, innego producenta. P.S. Jaka to replika? jakiego producenta? Edited April 15, 2010 by Teddybear Link to post Share on other sites
xel20 Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 ciężko wchodziła bo gumki HU nie wkłada się "na sucho". Resztę znaleźć można na forum ;P Link to post Share on other sites
Teddybear Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 ciężko wchodziła bo gumki HU nie wkłada się "na sucho". Resztę znaleźć można na forum ;P Wyszukiwarka jest chyba za słabo widoczna xd Pozdro Link to post Share on other sites
xel20 Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 dla nie umnych tu widać wyraźnie gdzie jest szukajka: http://myk.elkopytko.pl/wmasg/top.jpg a tu rozwiązanie problemu przeszukiwania dużych tematów: http://myk.elkopytko.pl/wmasg/bottom.jpg Link to post Share on other sites
Szynszyll Posted April 16, 2010 Author Report Share Posted April 16, 2010 Jest to scar od dboys. Mówią ze komora nie jest emkowata lecz jest to połaczenia auga ( regulacja) i emki ( kształt). Miałem zamiar wymienić komorę na komorę od G@G do scara ale mi odradzono... A jakiego płynu/smaru użyc przy wkładaniu gumki ;] Dziękuje za odpowiedzi Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 (edited) Olej silikonowy. Generalnie na płyn do naczyń też wejdzie i na krem nivea. Pozdrawiam. Edited April 16, 2010 by grzechotnik Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 W weekend będę w Lubinie, jeśli dalej będę problemy zobaczę co jest z tym hopkem, odezwij się na PW. Link to post Share on other sites
Recommended Posts