Shim Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Witam. Miał ktoś w rękach tę replikę? Jak z wytrzymałością? Z wyglądem? Oraz, co dla mnie najważniejsze: osiągami. Czy jeśli kupię gotową replikę z konwersją to będzie ona praktyczna w airsofcie? Jak z magazynkami (czy można je gdzieś dostać?) Pozdrawiam, Shim. Quote Link to post Share on other sites
Braddock Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Co do magazynków to są to z tego co wiem przerobione magazynki do M14 więc dostać takie możesz jedynie w firmie G&H, ewentualnie zrobić samemu, co do jakości to widząc jeden egzemplarz stwierdziłem że wykonanie pozostawia wiele do życzenia! Elementy są wykonane mało precyzyjnie a za te pieniądze jakość jest nie do przyjęcia... Quote Link to post Share on other sites
wojt-as Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 (edited) He He ponoć jestem według producenta jedynym, niezadowolonym klientem. Replikę zamówiłem była to najgorsza replika Garanda jaką widziałem odesłałem, pieniądze dostałem spowrotem, replikę M14 również, choć marnie skręconą i brudną. A oto szczegóły: http://w280.wrzuta.pl/obr...MfT/konwersja_1 http://w798.wrzuta.pl/obr...PHO/konwersja_2 http://w280.wrzuta.pl/obr...h8R/konwersja_3 Zostałem nazwany naciągaczem ale nie będę tego komentował, zdjęcia mówia same za siebie. Czerwone znaczniki wskazują błędy i niedoróbki, drewno faluje w rękach i w oczach. Stobka M14 zastąpiona krzywą blaszką wkręcaną wkrętami bezposrednio w drewno(dziwna zamiana). 10-20 wymian baterii i koniec takiego mocowania. Jakość max dla 14-stolatków. Edited April 17, 2010 by wojt-as Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Odnośnie w/w repliki nie ukrywam, że swego czasu byłem strasznie napalony na ta konwersję, choć skutecznie odradzał mi ją Braddock widząc jej niedociągnięcia i słabe wykonanie, ale miałem jeszcze cień nadziei, że to się zmieni i oczywiście zmieniło Gwoździem do trumny dla tej repliki była jakiś czas temu wypowiedź Wojt-asa jak i załączniki w postaci zdjęć, które mówiły wszystko za siebie. Osobiście mam Marushina od jakichś trzech lat może dłużej i choć mało z niego strzelam jestem zadowolony a odnośnie konwersji lepiej dać sobie spokój. Pozdrawiam Ahmed Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Nadzieja w chińskiej mocy produkcyjnej. Bo ilu szeregowców biegało z Thompsonem? Raczej nie aż tylu co z Garandem. A tak do historycznego asg jestem skazany na Thompsona. Quote Link to post Share on other sites
wojt-as Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Dokładnie. Ja gdy znajdę trochę czasu i jeśli Chińczyce nie zmienią sytuacji na rynku kupię porządną replikę niestrzelającą i powalczę w warsztacie bo gaziak niestety ma swoje spore minusy. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted April 19, 2010 Report Share Posted April 19, 2010 Chińscy bracia zrobili bar'a, wiec i jest nadzieja na garanda. Quote Link to post Share on other sites
Shim Posted April 19, 2010 Author Report Share Posted April 19, 2010 Dzięki wszystkim za odpowiedź. Dobrze, że postanowiłem zapytać się na forum przed kupnem owej repliki, bo z tego co tutaj przeczytałem miałbym niemiłą niespodziankę ;-) Quote Link to post Share on other sites
wojt-as Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 Uwierz Shim, że masz 125% racji. Ja się napalałem bardzo długo od zeszłego roku a teraz zniechęciłem się do samoróbek i myślę o BAR-ze. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 Ta propozycja wydaje się ciekawa: http://www.acmgear.com/product_info.php?cP...products_id=507 Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 Od 20 maja w sprzedaży, ciekawe co z tego wyniknie, mniemam jednak że o niebo lepiej niż ... Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 ...wiadomo co :D Nic tylko czekać na tego jednego ryzykanta co spróbuje i zakupi BAR'a. Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 ja zamówiłem od evike.com, maja nawet dać 3 dodatkowe magazynki za opóźnienie. miał już być w marcu, a przesuneli do kwietnia i teraz do czerwca. duże opóźnienia są niestety... Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 No to nic tylko czekać na recke i zdjęcia :D Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Czekamy czekamy ;-) Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 ;) jak wreszcie będzie to dam znać :) Quote Link to post Share on other sites
wojt-as Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 (edited) A może mają tem też te maski: http://www.acmgear.com/product_info.php?pr...b8248d876b445b5 i przy okazji byś domówił dla mnie, aby poszło jedną paczką? Edited April 24, 2010 by wojt-as Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 niestety na razie nie mają... :/ Quote Link to post Share on other sites
szuwi Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 Zdjęcia dla tych, którzy się nadal szukają dowodu (jak ja szukałem). http://101.reenacting.eu/viewtopic.php?f=19&t=2337 (kilka postów niżej) Ahmed pewnie Twój post i zdjęcia Wojt-asa ;p Quote Link to post Share on other sites
Jakubini Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 dobre rozwiazanie- kupic M1 Denixa i jakąś m14 i podłubać samemu. Quote Link to post Share on other sites
cpt Jozeph Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 Powiem tak chłopaki nie będzie to proste to jest precyzyjna robota dłubać w Denixie jak rozbierzecie go na części 1 zacznie się problem jak tego gearboxa umieścić do tego drewna. Będzie problem z umieszczeniem silnika bo jest dość szeroki :[ Quote Link to post Share on other sites
Jakubini Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Nachodzi mnie myśl, czy była by możliwość przy wykorzystaniu podzespołów odpowiedniej repliki, wykonania w Denixie napędu sprężynowego? Co sądzicie o samej idei? Quote Link to post Share on other sites
xxNDxx Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 T ja sie tez podpinam tylko z Lee Enfield :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 He He ponoć jestem według producenta jedynym, niezadowolonym klientem. Mają coś sporo jedynych niezadowolonych klientów... Jako serwisant miałem do czynienia z ich wyrobami i nie polecę. Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 jeszcze jedna rzecz. ponoc, ma wyjsc garand elektryczny od jakiejs firmy w ciagu roku ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts