Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Galeria H&K...dziwne bronie

Recommended Posts

Znalazłem w sieci fajną stronkę z dużą ilością fotek

http://www.hkpro.com/greyroom.htm

[dzizas, naucz sie wstawia poprawne linki znalezione w googlu]

I tu pojawia się moje pierwsze pyt.:

Chodzi o 5 zdjęcie od góry(lub pierwsza fota-prawy górny róg)

Widać na tych zdjęciach modyfikacje MP5 z bagnetem 8O -dla kogo taka broń :?: ....dla GSG9 :P (skończy się ammo AT'kowi to terrorystę dźgnie bagnetem :P )...pierwszy raz w życiu widzę pm'a z bagnetem(najwyraźniej mało widziałem :P )

I drugie pyt.:

Chodzi o 3 zdjęcie od dołu

Jest na nim przeciw lotniczy km HK23E ....hmm i tu moje pytanko taki KM do zestrzeliwania czego...odrzutowców lecących z prędkością 1000km/h :?:(chyba by było cięzko operatorowi takiego km'u) ...kiedy od takich zadań jest np. Działko AA Gepar na podwoziu Leoparda.

(dobra konkretne pytanie)

Do jakich celów jest ten przeciw lotniczy karabin maszynowy :?:

pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :) z

Widać na tych zdjęciach modyfikacje MP5 z bagnetem 8O -dla kogo taka broń :?: ....dla GSG9 :P (skończy się ammo AT'kowi to terrorystę dźgnie bagnetem :P )...pierwszy raz w życiu widzę pm'a z bagnetem(najwyraźniej mało widziałem :P )

a nauczono Cie czytac? pod zdjeciem masz podpis

hmm i tu moje pytanko taki KM do zestrzeliwania czego...odrzutowców lecących z prędkością 1000km/h :?:(chyba by było cięzko operatorowi takiego km'u) ...kiedy od takich zadań jest np. Działko AA Gepar na podwoziu Leoparda.

(dobra konkretne pytanie)

Do jakich celów jest ten przeciw lotniczy karabin maszynowy :?:

widze ze masz mocno ograniczone pojecie tego co mozna nazwac aircraft

ech, no dobra... wpisz sobie w googla haslo śmigłowiec... albo UAV... to tak na dobry poczatek.

Znalazłem w sieci fajną stronkę z dużą ilością fotek
A nie możesz podać normalnego adresu (http://www.hkpro.com/greyroom.htm), tylko jakieś dziwactwo?
I tu pojawia się moje pierwsze pyt.: Chodzi o 5 zdjęcie od góry(lub pierwsza fota-prawy górny róg) Widać na tych zdjęciach modyfikacje MP5 z bagnetem 8O -dla kogo taka broń?
greymp5sf.jpg

Jak sam podpis głosi jest to jakaś eksperymentalna konstrukcja. Być może ktoś złożył takie wstępne zamówienie (nawet jako na broń pokazową, dla wartowników), różne są dziwactwa.

pierwszy raz w życiu widzę pm'a z bagnetem(najwyraźniej mało widziałem
Faktycznie mało widziałeś, do wielu pistoletów maszynowych w latach 40 czy 50 instalowano bagnet, m.in. do m/45C czy do UZI.

UZI-BAY1.JPG

Jest na nim przeciw lotniczy km HK23E
greyhk23e.jpg

To nie jest żaden karabin przeciwlotniczy, ale karabinek maszynowy na podstawie do strzelań przeciwlotniczych.

i tu moje pytanko taki KM do zestrzeliwania czego
Do zwalczania nisko lecących celów powietrznych. W praktyce nabój 5,56 mm nie pozwala na zbyt duże możliwości - ot wyeliminujesz tym może jakiś słabo opancerzony śmigłowiec czy bsl.
  • 2 weeks later...