Julas Posted October 25, 2004 Report Share Posted October 25, 2004 Znalazłem w sieci fajną stronkę z dużą ilością fotek http://www.hkpro.com/greyroom.htm [dzizas, naucz sie wstawia poprawne linki znalezione w googlu] I tu pojawia się moje pierwsze pyt.: Chodzi o 5 zdjęcie od góry(lub pierwsza fota-prawy górny róg) Widać na tych zdjęciach modyfikacje MP5 z bagnetem 8O -dla kogo taka broń :?: ....dla GSG9 :P (skończy się ammo AT'kowi to terrorystę dźgnie bagnetem :P )...pierwszy raz w życiu widzę pm'a z bagnetem(najwyraźniej mało widziałem :P ) I drugie pyt.: Chodzi o 3 zdjęcie od dołu Jest na nim przeciw lotniczy km HK23E ....hmm i tu moje pytanko taki KM do zestrzeliwania czego...odrzutowców lecących z prędkością 1000km/h :?:(chyba by było cięzko operatorowi takiego km'u) ...kiedy od takich zadań jest np. Działko AA Gepar na podwoziu Leoparda. (dobra konkretne pytanie) Do jakich celów jest ten przeciw lotniczy karabin maszynowy :?: pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :) z Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted October 25, 2004 Report Share Posted October 25, 2004 może lepiej poduczyć sie angielskiego niż zdjecia karabinow googlowac...? :) nic tam nie ma o przeciwlotniczym karabinie..... jest tylko ze ma taką szczerbinkę i....mocowanie.... Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 25, 2004 Report Share Posted October 25, 2004 Widać na tych zdjęciach modyfikacje MP5 z bagnetem 8O -dla kogo taka broń :?: ....dla GSG9 :P (skończy się ammo AT'kowi to terrorystę dźgnie bagnetem :P )...pierwszy raz w życiu widzę pm'a z bagnetem(najwyraźniej mało widziałem :P ) a nauczono Cie czytac? pod zdjeciem masz podpis hmm i tu moje pytanko taki KM do zestrzeliwania czego...odrzutowców lecących z prędkością 1000km/h :?:(chyba by było cięzko operatorowi takiego km'u) ...kiedy od takich zadań jest np. Działko AA Gepar na podwoziu Leoparda.(dobra konkretne pytanie) Do jakich celów jest ten przeciw lotniczy karabin maszynowy :?: widze ze masz mocno ograniczone pojecie tego co mozna nazwac aircraft ech, no dobra... wpisz sobie w googla haslo śmigłowiec... albo UAV... to tak na dobry poczatek. Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted October 25, 2004 Report Share Posted October 25, 2004 Znalazłem w sieci fajną stronkę z dużą ilością fotekA nie możesz podać normalnego adresu (http://www.hkpro.com/greyroom.htm), tylko jakieś dziwactwo? I tu pojawia się moje pierwsze pyt.: Chodzi o 5 zdjęcie od góry(lub pierwsza fota-prawy górny róg) Widać na tych zdjęciach modyfikacje MP5 z bagnetem 8O -dla kogo taka broń? Jak sam podpis głosi jest to jakaś eksperymentalna konstrukcja. Być może ktoś złożył takie wstępne zamówienie (nawet jako na broń pokazową, dla wartowników), różne są dziwactwa. pierwszy raz w życiu widzę pm'a z bagnetem(najwyraźniej mało widziałemFaktycznie mało widziałeś, do wielu pistoletów maszynowych w latach 40 czy 50 instalowano bagnet, m.in. do m/45C czy do UZI. Jest na nim przeciw lotniczy km HK23E To nie jest żaden karabin przeciwlotniczy, ale karabinek maszynowy na podstawie do strzelań przeciwlotniczych. i tu moje pytanko taki KM do zestrzeliwania czegoDo zwalczania nisko lecących celów powietrznych. W praktyce nabój 5,56 mm nie pozwala na zbyt duże możliwości - ot wyeliminujesz tym może jakiś słabo opancerzony śmigłowiec czy bsl. Quote Link to post Share on other sites
Julas Posted October 25, 2004 Author Report Share Posted October 25, 2004 dzięki za odpowiedź(zwłaszcza dla REMOV'a...faktycznie z angielskiego jestem kiepski :) pozdrawiam P.S panowie nie musicie się tak bulwersować :) Quote Link to post Share on other sites
Speedy Posted November 2, 2004 Report Share Posted November 2, 2004 To chyba jedna z fajniejszych stron o HK. A jedna z najciekawszych konstrukcji to WSG2000: http://www.hkpro.com/wsg2000.htm W tej chwili takich dużych karabinów jest na rynku multum, dzienno-nocny celownik z dalmierzem i komputerkiem balistycznym też już chyba żadna sensacja ale zrobic cos takiego 15 lat temu to jednak niezly wyczyn... Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted November 2, 2004 Report Share Posted November 2, 2004 To jest dopiero dziwna bron - strzelba z szyna montazowa :) http://media.militaryphotos.net/photos/Rep...r-Gun-Works/aak http://media.militaryphotos.net/photos/Rep...r-Gun-Works/abr -- Rzez Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted November 2, 2004 Report Share Posted November 2, 2004 To jest dopiero dziwna bron - strzelba z szyna montazowa Niespecjalnie coś dziwnego w tym widzę. Wojskowa M1014 ma krótszą szynę montażową pod celowniki kolimatorowe/holograficzne, ta długa niespecjalnie ma jakiś praktyczny sens. Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted November 3, 2004 Report Share Posted November 3, 2004 "Dziwne" w sensie rzadko spotykane. -- Rzez Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 3, 2004 Report Share Posted November 3, 2004 Niespecjalnie coś dziwnego w tym widzę. Wojskowa M1014 ma krótszą szynę montażową pod celowniki kolimatorowe/holograficzne, ta długa niespecjalnie ma jakiś praktyczny sens. chyba tylko zeby mozna bylo NV zalozyc przed holografem Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts