jumpstyler Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 (edited) W moim CM.028 wymieniłem dzisiaj dystanser na P&J i przy strzelaniu zauważyłem że hop up w ogóle nie podkręca kulek. Co źle zrobiłem ? EDIT: Nie ten dział ;/ Edited April 21, 2010 by jumpstyler Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Dystanser jest za duży i się może blokować w komorze. Innego rozwiązania oprócz nieudolnego montażu nie widzę :lol: . Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted April 21, 2010 Author Report Share Posted April 21, 2010 Wymienić na ten cymowski ? Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted April 26, 2010 Author Report Share Posted April 26, 2010 Wymieniłem na ten co był w zestawie z AK i nic. Parę razy poprawiałem dalej nic. CO się mogło stać? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 W jakim stanie jest gumka? Może jest po prostu zajechana. Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted April 26, 2010 Author Report Share Posted April 26, 2010 Gumka jest ładna. Z 8k kulek przez nią przeleciało. Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted April 27, 2010 Author Report Share Posted April 27, 2010 I nikt nic nie wie ? Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 (edited) Ten temat proponuję przenieść, do działu "II klasa/Problemy i serwis". Tam Ci prędzej ktoś pomoże, i po drugie CM.028 należy właśnie do replik II klasy, a nie do tanich... ;) Pozdrawiam Edited April 28, 2010 by skejtowy Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted April 29, 2010 Author Report Share Posted April 29, 2010 Psikałem olejem na gumkę hop up żeby lepiej do komory weszła. Możliwe jest że olej nalał się do gumki i dlatego nie kręci? Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 (edited) Psikałem olejem na gumkę hop up żeby lepiej do komory weszła. Możliwe jest że olej nalał się do gumki i dlatego nie kręci? To jest akurat bardzo możliwe, a i nie zakładaj gumki do końca preclufy tylko, ma wystawać taki kołnierzyk, a pierścień stabilizujący ma mieć wolną przestrzeń, tam za tą gumką na preclufie... Przeczyść w środku gumkę i załóż jeszcze raz, opisz czy coś to dało tutaj... :) Edit. Mogła się jeszcze gumka podwinąć w trakcie wsuwania jej do komory z lufą... Edited April 30, 2010 by skejtowy Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted April 30, 2010 Author Report Share Posted April 30, 2010 Spróbuje. A na pewno się nie podwinęła. Dzięki za odpowiedź :D Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted April 30, 2010 Author Report Share Posted April 30, 2010 Dalej nie kręci :/ Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted May 11, 2010 Author Report Share Posted May 11, 2010 A jak gumka ma dziurkę 1mm to może dlatego nie kręcić ? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Zależy w którym miejscu. Jeśli w okolicy garbu do podkręcania to tak, moze nie kręcić. Sprawdź czy jak dajesz więcej HU to w lufie od góry wysepka sie ukazuje jak należy. Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted May 12, 2010 Author Report Share Posted May 12, 2010 Coś mi się wydaje że to dystanser wypada. Można go przykleić do tego wgłębienia ? aha i jeszcze jedno. Patrzyłem tak jak poldeck napisał i nie ma tej wysepki. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 No to już wiesz, dlaczego nie działa hop up... Czyli gumka wcale taka ładna nie jest, chyba, że źle założona?? Daj to komuś co POTRAFI składać repliki postawisz browara i Ci to poskłada, a przy okazji zobaczysz jak powinno być to zmontowane, żeby śmigało. Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted May 12, 2010 Author Report Share Posted May 12, 2010 A teraz zrobiłem dystanser i jak zaglądałem w lufę to gumka tak jakby się "kurczyła" tak ja ma być. Poszedłem na testy. I co ? I nic... Dalej nie kręci. Dam to do kogoś i gumę nową zamówię. Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted May 16, 2010 Author Report Share Posted May 16, 2010 (edited) Zamawiam gumkę przeźroczystego Guardera. Mam nadzieję że dobra do tej repliki będzie. :D Edited May 16, 2010 by jumpstyler Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted May 30, 2010 Author Report Share Posted May 30, 2010 Guma rozwiązała problem. Do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts