Tomaszka Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Jeżeli ma być duży to tylko CFP90. Moim zdaniem to najlepszy amerykański plecak. Jest wygodny mocny i pakowny. Co ważne plecak ma klasyczny turystyczny układ i nie jest to kolejny "wymyślny" wynalazek. Dodatkowo można do niego dołączyć plecak patrolowy (on akurat już nie jest super :P ). Pokazany wcześniej Assault Pack to jak dla mnie najlepszy wybór jeżeli chodzi o mniejszy plecak. Owszem są drogie ale moim zdaniem opłaca się uzbierać i wypiąć się na patrolowy. ALICE są fajne jeżeli nie bierzemy wersji L :P Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 (edited) Widać co komu przypasuje, swego czasu na militaryphotos w wątku o CFP-90 było bardzo dużo negatywnych opinii o nim, do tego stopnia że zyskał on wiele mówiące rozwinięcie nazwy: Crappy F***ing Pack... Sam nie miałem styczności więc się nie wypowiadam. ALICE Large jest ogólnie bardzo chwalony. Wg mnie jako duży plecak używany w czasie dłuższych wypraw sprawdza się bardzo dobrze. Edited April 27, 2010 by Vimes Quote Link to post Share on other sites
Tomaszka Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 Nie chcę robić offtopa ale... Nosiłem oba plecaki na garbie przez szereg lat i nie mam zamiaru z powrotem odpalać ALICE L. Oba maja wady ale CFP ma wady małego kalibru. Quote Link to post Share on other sites
Sixzeroeight Posted April 30, 2010 Author Report Share Posted April 30, 2010 po ile chodzą CFP 90 na allegro? Quote Link to post Share on other sites
Tacho Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 (edited) Skorzystaj z www.paa.pl (Publiczne Archiwum Aledrogo) będziesz miał pełen przegląd... [KLIK!!] Edited April 30, 2010 by Tacho Quote Link to post Share on other sites
Un4rm3D Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 (edited) Podepnę się do tematu jak można. http://allegro.pl/item1083723000_duzy_plec...u_ucp_nowy.html A takie coś? Zwykły mol? Edited June 28, 2010 by Un4rm3D Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 Zwykły, niezwykły. Aktualny. MOLLE Large czyli zamiast rozdzielnych komory głównej i nieszczęsnej komory na śpiwór, jedno działające rozwiązanie. Quote Link to post Share on other sites
Un4rm3D Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 A jak wygląda korzystanie z camela w takim plecaku? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 Zależy wyłącznie od tego, gdzie go zamocujesz - wewnątrz plecaka jest kieszeń na radiostację, do której można włożyć dowolnego camela. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 Generalnie w dużych plecakach lepiej nie pchać camela do środka bo ładując plecak przyduszasz zbiornik - poza tym szkoda miejsca w środku. Możliwości jest naprawdę sporo - możesz też wrzucić go poziomo pod klapę, do bocznego sustainment poucha, do waistpacka przypiętego na wierzchu lub spodzie plecaka albo wogóle przypiąć na patencie pokrowiec bukłaka na wierzchu. Warto się zastanowić jak przeprowadzić rurkę żeby nie przeszkadzała. Quote Link to post Share on other sites
Un4rm3D Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 Ok wielkie dzięki :) wszystko co chciałem wiedzieć :D Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts