mateeoss Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Siema mam pytanie, ile ładuje się ten akumulator? ładowałem go całą noc a rano nie było zielonego światełka (ciągle czerwone) dziś ładuje od 14 do teraz (22:27) i nadal czerwone Proszę o odpowiedź :-F Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Wyjmij akumulator z ładowania i miej nadzieję, że się nie zniszczył z przeładowania. To z zestawu to prawdopodobnie standardowa ładowarka, która ma tylko czerwoną diodę sygnalizującą ładowanie. Sam musisz odpiąć akumulator po odpowiednim czasie, zaledwie kilku godzinach. Jeśli chcesz wiedzieć ile ładować ten akumulator - sprawdź jaką ma on pojemność (jaka liczba znajduje się przed literami mAh), następnie sprawdź jaki ładowarka ma prąd ładowania (podany w mA). Gdy to zrobisz - podziel liczbę mAh przez mA, a podany wynik pomnóż razy 1,4. Wynik, który otrzymasz to czas przez który powinieneś ładować akumulator (podany w godzinach). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
mateeoss Posted April 25, 2010 Author Report Share Posted April 25, 2010 Aha ok dzięki Odłączyłem ładowarke od akumulatora dopiero dziś rano (z 2 minuty temu) bo wtedy przeczytałem twój post :P Akumulator po podłączeniu do GB nadal działa Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 Jeśli akumulator będzie teraz przestawał działać zaledwie po około 100 strzałach - będzie to znaczyło, że się jednak przeładował. Ale jest szansa, że wszystko będzie działało normalnie ;). Jeśli tak będzie - na przyszłość - nigdy nie zostawiać akumulatora na tak długi czas ;). Quote Link to post Share on other sites
mateeoss Posted April 25, 2010 Author Report Share Posted April 25, 2010 Na szczęście się nie przeładował :D Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 (edited) Dobrym sposobem na ładowanie aq to jest proste równanie: np nasza ładowarka ma 250m a aq 1100mAh 1100mAh:250mA=4,4 x 1,4 = 6,16 Przepraszam ale nie przeczytałem przed ostatniego posta co do ładowania. Edited May 14, 2010 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts