Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

UMP firmy ARES

Recommended Posts

Witam!

Przeczytałem wątek o UMG i mówiąc szczerze napaliłem się na tą replikę. Niestety nie jest ona dostępna w żadnym z polskich sklepów (chyba), za to jest dostępne UMP od Aresa. Czy jest to dobra alternatywa i czy w ogóle ktoś to ma? W Specshopie jest dopisek 2010 version - są jakieś różnice w stosunku do wersji oferowanej w zbrojowni? Jakiś tydzień temu była jeszcze dostępna na specu, a teraz znikła, więc jak ktoś kupił to proszę o podzielenie się informacjami.

Edited by Wilq_pl
  • 2 weeks later...

Ja kupiłem na alledrogo.pl za 500zł bardzo mało używany 2 letni, 2 ryski powierzchniowe.

Ogólnie powiem że jest zajebisty, miałem już latarkę taktyczną OLIGHT więc kwestia montażu! Dodałem rączkę przednią SWISS ARMS ze zbrojowni! Ogólnie szyny RIS znakomicie się spisują [metalowe]. Jedyne co mnie wkurzyło to sposób w jaki musiałem zamontować chwyt przedni-musiałem całą szynę odkręcić imbusowym kluczem chyba 3, i dopiero wtedy założyć rączkę bo na przodzie ciasno i inaczej się nie da! Co do batki to polecam KAN`a 9,6 dedykowanego, dostępnego co jakiś czas na specku. Jakość wykonania to 8/10! TEN POLIMER CZY TEŻ ABS BAARDZO PORZĄDNEJ JAKOŚCI! REPLIKA IDEALNA DO CQB! Kolba też spoko, ma też okładziny gumowe antypoślizgowe, i okładzinę policzkową! Trochę irytuje ten brak miejsca w łożu dla batki-przed kolbą, nad gearboxem! Magazynek 530rd :strach: !Replika strzela cudo, silnik 25000rpm G&G robi swoje! Replika ma też wiele wzmocnionych części! Ogólnie osobiście muszę zrobić przegląd generalny, smary, styki, podkładkowanie itd. W niedalekiej przyszłości mam zamiar zamontować EOTECHA 552. I w tej kwestii polecam tomkapl. Smaczkiem jest działający bolt catch!

Ogólnie polecam G&G, dobrze zainwestowane pieniążki!

Aha i jest dostępny od ARESA na zbrojowni za 799zł! PRZECENIONY! :uśmiech:

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...roducts_id=1434

Edited by Loganziom