OJ Junior Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Witam Posiadam replikę M4 s System i od początku jak miałem replikę to był taki dziwny dźwięk sprężyny.Myślałem,że jest to sprężyna główna ,ale znajomy mówił,że miał to samo i jest to sprężynka przy silniku.... Moje pytanie jest takie gdzie można takową sprężynkę nabyć ....? Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Ale o czym ty w ogóle piszesz?... 1.) Po 1 dowiedz się jak działa aeg. 2.) Ciężko coś wywnioskować z tego co piszesz, ale "silnik + dziwny dźwięk" może mieć związek z dociskiem silnika - sprawdź, czy wszystko jest ok. Quote Link to post Share on other sites
OJ Junior Posted April 29, 2010 Author Report Share Posted April 29, 2010 no właśnie nie jest ok ..... rozmawiałem z serwisantem i widzieli co jest grane..... mówili albo cały silnik do wymiany 230zł ;/ lub taka jakaś mała sprężynka przy silniku.... czekałem miesiąc na sprężynkę ale problem z dostawą części..... i dlatego pytam się czy WY może wiecie o co chodzi....? z góry dzięki Pozdrawiam O'J Junior Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 (edited) Coś jest nie tak ze sprężynką widoczną na tym: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1779 zdjęciu? Edited April 29, 2010 by Zelber Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 no właśnie nie jest ok ..... rozmawiałem z serwisantem i widzieli co jest grane..... mówili albo cały silnik do wymiany 230zł ;/ lub taka jakaś mała sprężynka przy silniku.... czekałem miesiąc na sprężynkę ale problem z dostawą części..... i dlatego pytam się czy WY może wiecie o co chodzi....? z góry dzięki Pozdrawiam O'J Junior Bzdura!! Jaka wymiana, dobrego silnika ?? Do wczoraj miałem też ten problem. Regulacja silnika i jeszcze raz regulacja silnika :D:D Na początku myślałem, że to sprężyna główna-napakowałem pomiędzy zwoje smaru, po chwili znowu raz brzęczało raz nie;/ No to wyciągnąłem silnik, włożyłem powoli jeszcze raz, docisnąłem(wyregulowałem) i bangla już bez problemu. Pzdr. OT: A sprężyna główna, w smarze zawsze ciszej pracuje xD Quote Link to post Share on other sites
OJ Junior Posted May 29, 2010 Author Report Share Posted May 29, 2010 po wymianie tej sprężynki i wyregulowaniu silnika nadal jest taki dziwny dzwięk.... Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Źle wypodkładkowana zębatka silnikowa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts