tygrysek_ Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Witam , ostatnio wymieniłem w mojej replice(m4 od PJ) lufę na lufę precyzyjna DF , zamontowałem gumkę Systemy i dodatkowo włożyłem dystanser typu H. Co się okazało , podczas strzelania kulki lecą we wszystkie strony , niektóre spadają po ~15m inne ostro skręcają w lewo ale niektóre lecą bardzo dobrze. Nie wiem co jest nie tak , dystanser jest na 100% dobrze założony ,może wina gumki lub coś z komorą nie tak? (Używam wysokiej jakości kulek) Proszę o pomoc , pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 A zmieniłeś komorę HU? Quote Link to post Share on other sites
Ownage Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Komora HU ma tu chyba najmniej do gadania. Nie żebym Cię podejrzewał o brak umiejętności w składaniu hup upa ale zobacz dokładnie (po poprzednim dokładnym umyciu jej np w wodzie z mydłem w celu odtłuszczenia) czy gumka idealnie leży na lufie. Popatrz przez wlot lufy i sprawdź czy w tym prostokątnym otworze dobrze leży ta wypustka gumki hop up (równo w poziomie). Wepchaj to całe do komory używając odrobiny oleju silikonowego (minimalna ilość na palec i lekko posmarować gumkę z wierzchu co by była tylko lekko wilgotna. Następnie ruchami "posuwisto-skrętnymi" wepchaj do komory aż poczujesz opór, po czym sprawdź czy wszystko leży i pasuje równo, czy gumka się nie skręciła lub wybrzuszyła. Nie zapomnij o dystanserze. Mam nadzieję, że troszeczkę pomogłem. Quote Link to post Share on other sites
tygrysek_ Posted April 29, 2010 Author Report Share Posted April 29, 2010 Dzięki , jutro zrobię to co mi powiedziałeś. A zmieniłeś komorę HU? Nie , nie wymieniałem komory HU. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 Komora w PJ ma dużoooooo do gadania ponieważ jest nie standardowa i przyjmuje tylko gumki bez kołnierza. Tyle razy było to wałkowane na forum Tyle. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 Nom komora jak nic... Quote Link to post Share on other sites
fiszczak2817 Posted May 1, 2010 Report Share Posted May 1, 2010 Czyli rozwiązaniem byłoby ucięcie kołnierza w gumce? xD Quote Link to post Share on other sites
tygrysek_ Posted May 4, 2010 Author Report Share Posted May 4, 2010 Nawet na stokowej gumce bez kołnierza problem się powtarza , ale zauważyłem pewna różnice w lufach mianowicie wielkość otworu na dystander. Link do zdjęcia : http://img88.imageshack.us/i/p04051010240001.jpg/ (u góry DF na dole STOCK) Quote Link to post Share on other sites
st45 Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 No i? Problem rozwiązany? Pytam, bo właśnie od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem identycznej opisanej tu usterki. Próbowałem strzelać na różnych kulkach, rozkręcałem cały system hop, pucowałem lufę i gumę, a wkońcu wymieniłm gumkę, dystanser itp. wszystko czyste, szczelne, proste i leży jak trzeba, a te cholerne kulki latają jak głupie. Też mi ktoś powiedział że to komora. Ale ona wygląda normalnie, tak jak zawsze. Trza chyba oddać to w ręce fachowca. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Witam, podczepię się do tematu bo niechcę zakładać nowego. Mam takie małe typowo laickie pytanie. Po co jest jest ten pierścień dodawany do gumki Systemy. Jak się ten pierścień zakłada, gdzie i czy coś on daje? Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 To pierścień usztywniający połączenie komory i lufy. Po złożeniu zespołu komora-guma-lufa zakładasz go na lufę od przodu i przesuwasz po lufie aż dojdzie do komory gdzie po prostu ją wepchniesz w ten luz pomiędzu lufą a komorą. Pzdr Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Aha dzięki ale się zbłaźniłem ;-) Ale jakoś nigdy nie miałem z tym doczynienia :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
st45 Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Orzesz..kurde. Znalazłem. Jak komuś kulki krzywo latają niech najpierw zajrzy w lufę. Ale tak porządnie.Na przykład na końcu, przy wylocie, mogą byś takie małe, tyciutkie wyszczerbienia i zadziorki, od na przykład stuknięcia w nią czymś. Na prawdę małe, ja je zobaczyłem pod lupą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts