waski33 Posted May 2, 2010 Report Share Posted May 2, 2010 Mały problem wszytko dział ale Po ostatnim strzale zamek powinien blokować się w tylnym położeniu. Działało no a teraz po wystrzelaniu wszystkich kulek nie blokuje i mogę strzelać dalej Czy ma ktoś jakiś pomysł ? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 rozłóż ,zobacz..może czegoś brakuje ;) pokaż fotki jak rozłożysz to może my coś zobaczymy .. Quote Link to post Share on other sites
FlyingCat Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 ... zamek powinien blokować się w tylnym położeniu. Działało (...) teraz (...) nie blokuje i mogę strzelać dalej Czy ma ktoś jakiś pomysł ? Mam tę replikę i ten sam problem. Rozebrałem neXta na czynniki pierwsze, wyczyściłem, złożyłem ponownie i podziałało przez kilka magazynków. Potem - loteria - albo zatrzyma, albo nie. Z moich obserwacji wynika że "suchy" (nie potraktowany po czyszczeniu silikonem) pistolet zachowuje się poprawnie, jednak wystarczy że postrzelam dłużej (5-6 magazynków w serii) i już są problemy. Z tego co wygooglałem w sieci problem jest "powszechny", ale póki co remedium nie ma. Podobnie jak na "nie wracanie" zamka do końca po strzale. Po lekturze postanowiłem zmienić sprężyny w zespole gazowym (testy po 3 czerwca). Quote Link to post Share on other sites
FlyingCat Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 Testy polowe zakończone wynikiem pozytywnym! Zakupiłem zestaw sprężyn (Element). Wymieniłem obie sprężyny w zespole gazowym, dodatkowo wypolerowałem współpracujące ze sobą powierzchnie. Po złożeniu repliki "psiknąłem" silikonu w otwór podający gaz z magazynka i wystrzeliłem kilka kulek żeby się dobrze nasmarowało. dodatkowo trochę silikonu na prowadnice zamka i problem zniknął. Mam nadzieję, że nie powróci :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts