creamono Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Witam Panowie Generalnie to pytanie jest banalne ale nie daje mi to spokoju. Ostatnio na CAPRI pojawiła się replika USP.45 System 7, niby ja robi KSC ale na zlecenie H&K/Umarex. Czy ta replika: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=4096 to to samo co ta (link poniżej) tylko, że ma oznaczenia inne? http://www.gp-web.com/en/productspop.php?pid=1031 Pytam bo chce kupić z RAtecha parę części i nie wiem czy będą pasować. Dzięki za pomoc Pozdr ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Jutro kupuję compacta od KSC... Jeśli to coś pomoże to skrobnę reckę. Quote Link to post Share on other sites
DamianKakietek Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 recka się przyda bo i ja jestem chętny do zakupu tej żę repliki . Quote Link to post Share on other sites
creamono Posted May 4, 2010 Author Report Share Posted May 4, 2010 Byłoby super :) Zawsze marzyło mi się porządne USP, a jak jeszcze do tego RATech robi części to już w ogole... Widzieliście w ich ofercie USP po tuningu? Cudo! http://augdal.net/product.php?id_product=154 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Szkoda że nie do compacta... Ale poszukam potem części na różnych sklepach bo tunning musi być. Quote Link to post Share on other sites
creamono Posted May 4, 2010 Author Report Share Posted May 4, 2010 (edited) @dexterkrak Bardziej podoba CI się compact? Nie powiem, jest niezły ale ja właśnie wybrałem normalne USP żeby móc później wrzucić coś z RAtech. Po tych upgradeach z RA to USP waży ponad 1100g i ma niesamowitego kopa... Zobacz sobie: Z czego planujesz dokupić części do compacta? Edited May 4, 2010 by creamono Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Biorę compacta bo... jak chcę dużego kopa to biorę moją hi cape. Jak chcę dużą krowę z zajebistymi osiągami to biorę socoma. A jak chcę typową boczną to biorę compacta bo ja mam małe łapki i zarówno HC 5.1 jak i socom są za duże dla mnie. Ładny filmik ale przez ciężki zamek z tego co widzę chodzi on dość powoli w te i wewte. Nie zachwyciło mnie to. No i za pierwszym razem nie zablokował się z tyłu... Części do compacta to będzie zapewne lufa prec oraz zawór hi-flow. Nie wiem jakie części są dostępne na rynku bo do tej pory moją domeną były gaziaki TM. Quote Link to post Share on other sites
creamono Posted May 4, 2010 Author Report Share Posted May 4, 2010 Dobre uzasadnienie :) Lubie repliki TM, szkoda, że wycofali G17 3rd... Zgrabna, celna. Co do tego filmiku, to szybkostrzelność nie jest taka zła, wiadomo ciężar zrobi swoje ale efekt dobry, mnie "świeżaka" zadowala ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 A compact leży u mnie jak przyrośnięty w dłoni. Nie tak rewelacyjnie jak klasyczna 1911 ale porównywalnie. Jutro zakupy bo dziś madonion miał zamknięte. Quote Link to post Share on other sites
creamono Posted May 4, 2010 Author Report Share Posted May 4, 2010 Odwiedź WGCShop, właśnie oglądam ich ofertę części do KSC i jest w czym wybierać. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 (edited) Do system 7? Bo to znaczące o ile wiem. Poszukam, dzieki! Wie ktoś do czego służy to http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/produc...catid=&cat= i gdzie się to montuje? Na ile podnosi osiągi? Luf laylaxa niema chyba... Edited May 4, 2010 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
creamono Posted May 4, 2010 Author Report Share Posted May 4, 2010 (edited) Tak, co nieco tam właśnie mają do system 7. Jak już zakupisz compacta to podziel się wrażeniami, choć pewnie pierwsze godziny to zapomnisz o świecie i otoczeniu ;) Ta część to do glocków, ale już to gdzieś widziałem... Nie będzie to gdzieś wchodzić do nowego bolta od s7? Edited May 4, 2010 by creamono Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 jest własnie napisane że do system 7 to jest dlatego się zastanawiam... Jest napisane Firefly Rocket Valve for KSC G17 / G18C / G34 and SYSTEM 7 Series ( except SMG Series ) czyli że do glocków i do gaziaków systemu 7? Czy tylko do glocków systemu 7? Czort wi, pewnie ra-techa kupie do systemu 7 i zobaczę co to warte... Quote Link to post Share on other sites
creamono Posted May 4, 2010 Author Report Share Posted May 4, 2010 (edited) No, trochę to tam niejednoznacznie jest napisane, a jeśli chodzi o SMG to pewnie mieli na myśli MP7 z system7, bo też taką wersję wypuścili. Już obliczałem każdą możliwość co taniej wyjdzie, gotowe USP od Ratecha to $485... Do compacta jest slide i outer barrel z ShootersDesign , cena nawet znośna. Popatrz tutaj... szkoda, że nie napisali więcej o tej części. http://augdal.net/product.php?id_product=165 Edited May 4, 2010 by creamono Quote Link to post Share on other sites
DamianKakietek Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 według mnie jest tam napisane żę do glocka g17 g18i g34 ksc w starym systemie oraz do wszystkich z systemem 7 wraz z mp7 takie moje zdanie ale zawsze można do nich napisać . Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 (edited) except to nie jest czasami "oprócz" ? Serio sie pytam :D Creamono, to by się zgadzało: to co podałeś nie pasuje a to co ja podałem pasuje (w sensie do compacta a nie USP pełnowymiarowego). Edited May 4, 2010 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
DamianKakietek Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 (edited) masz rację except oznacza że bez serii smg ( nie zauważyłem tego sorry za wprowadzenie w błąd)co jeszcze bardziej potwierdza że do serii system 7 pasują . a i mam dodatkowe pytanie wiecie gdzie można dostać zestaw LAM do usp Edited May 4, 2010 by Damianus1993 Quote Link to post Share on other sites
creamono Posted May 4, 2010 Author Report Share Posted May 4, 2010 Warto byłoby przed zakupem jeszcze zapytać obsługę sklepu, tak dla pewności ;-) @damianus1993 Przeglądałeś WGC? USP ma szyne 20 no nie? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/produc...catid=&cat= Paskudny, drogi jak zaraza, niedostepny... Pozostaje Ci polowanie :D Quote Link to post Share on other sites
DamianKakietek Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 ok , Quote Link to post Share on other sites
creamono Posted May 4, 2010 Author Report Share Posted May 4, 2010 Musze uciekać... @dexterkrak Życzę jutro udanych zakupów, jak znajdziesz czas to nie zapomnij o nas i napisz o wrażeniach z użytkowania compacta, foty będą mile widziane ;-) Pozdr Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Reckę chce skrobnąć ale wiesz, ja teraz mam matury ;] Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 (edited) Gnacik już u mnie. Nie strzelałem jeszcze terenowo ale: Wykonanie jest niezłe. Daję 4 z plusem za spore luzy zamka na szkielecie, niezbyt piękny bezpiecznik/zwalniacz kurka oraz plasticzaną lufę zewnętrzną (mam KSC-KWA). Ciekawostką która mnie osobiście zachęciła do kupna jest sprężyna powrotna. Nie z drutu ale z hmm blachy? Pracuje o wiele lepiej niż te które widziałem do tej pory. Uploaded with ImageShack.us Mechanizm BB pracuje nader ładnie, zasługa systemu 7 czyli po prostu większa średnica cylinderka BB co przekłada się na większą siłę z jaką gaz działa na tłok BB. Regulacja HU fajna, bez rozkładania, jak to w KSC i KSC-KWA. Spory plusik. FPS: stabilnie w okolicach 290-295 mierzone tuż przed zakupem, gaz ultrair, hopek na zero, stawiam że na wyregulowanym będzie o około 10fps więcej. No i ja używam top gazu a poza tym strzały były oddawane od razu po nabiciu gazem- bez czasu na ogrzanie gazu. Na mój gust za mała dźwignia zwalniania magazynka, lepsza jest w pełnowymiarowym USP ale to przecie compact i ma być "nieczepliwy". Z resztą, jeżeli jeden magazynek nie wystarczy to drugi nie pomoże- w walce niema czasu na zmianę. Idealne do moich dłoni (krótkie palce) dobrane odległości do manipulatorów i ich ergonomia. Co do ergonomii- mi nie bardzo osobiście pasuje wysokość części pistoletu wystającej nad krawędź dłoni- preferuję niski profil. A i przyrządy celownicze nie całkiem w moim guście: wąskie a dość wysokie. Bardzo ładne plamki na szczerbinie i muszce, nie tylko namalowane ale to chyba plastikowe pręciki? W ciemności nie świecą. W komplecie otrzymujemy pistolet, magazynek, zapasową stopkę do magazynka (bez kopytka), klucz do regulacji HU oraz klucz do regulacji... kto to wie? Nie udało mi się ustalić jeszcze do czego to. Plus malutka paczka kulek i instrukcja w języku angielskim wraz z rozkładówką. Więcej detali niebawem :Da teraz kilka fotek: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited May 5, 2010 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
creamono Posted May 5, 2010 Author Report Share Posted May 5, 2010 Doczekalismy sie, cudo :-) Dzieki za wstepny opis wrazen, to sie liczy. Cacko prezentuje sie swietnie. PS. Jak tam matury? ;-) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Zdradziłeś TM!!! :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts