pawelkotas0412 Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Witam. Mam akumulator do kolby stałej: http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...irefox-847.html ale zmieniła mi się koncepcja i z M16 robię M4. Moje pytanie brzmi: Czy wymieniony wyżej akum, i każdy inny można przerobić tak, aby dało się go zamontować w kolbie SF? Czy operacja ta będzie miała wpływ na wydajność i żywotność akumulatora? Quote Link to post Share on other sites
mali Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Witam. Mam akumulator do kolby stałej: http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...irefox-847.html ale zmieniła mi się koncepcja i z M16 robię M4. Moje pytanie brzmi: Czy wymieniony wyżej akum, i każdy inny można przerobić tak, aby dało się go zamontować w kolbie SF? Czy operacja ta będzie miała wpływ na wydajność i żywotność akumulatora? Oczywiście, wystarczy lutownica, trochę kabli i umiejętności praktycznych. Co do wydajności- jeśli dobrze polutujesz ogniwa to będą pewnie lepiej oddawały prąd niż oryginalnie(zastąpienie zgrzewanych blaszek lutem). Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted May 4, 2010 Author Report Share Posted May 4, 2010 Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 problem jest w tym, że pozostałości po blachach ( zgrzewy ) często zostaja na ogniwach i za cholerę to dziadostwo nie chce zejśc. łatwiej bedzie jak wywalisz blachy tylko z kilku ogniw aby mieć 3 sticki i od tych sticków lutuj kable, termokurczka, folia do pakietów, tasma miedziowa i inne bajery :) Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted May 6, 2010 Author Report Share Posted May 6, 2010 Jakoś se to zrobię, znając swoje umiejętności manualno-techniczne powoli odkładam na nową dedykowaną batkę ;) Jeszcze raz dzięki. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 nie lepiej dać komuś kto robi takie rzeczy? na co dzień ? ( np. ja :P ) Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted May 7, 2010 Author Report Share Posted May 7, 2010 Na szczęście miałem jakąś stara zużytą (nienadającą się do niczego) batkę, potrenowałem na niej, już wiem jak to wszystko ma wyglądać. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Tak, ale na starej batce nie sprawdzisz czy przegrzałeś ogniwa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts