Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wyrobiona część w selektorze

Recommended Posts

Witam. Mam problem z selektorem ognia w kałasz Boyi. Wyrobiła się taka jakby tulejka pod selektorem ognia i przez to nie mam ognia pojedyńczego. Wie ktoś jak to można rozwiązać albo gdzie kupic nowy selektor ognia z tą częścią?

• 2 weeks later...

Niestety nie mam możliwości zrobienia w tej chwili foty. Widzę jednak że też masz kałacha tej firmy, więc powinno być to samo. Zobaczysz tą część wykręcając śrubę selektora ognia, później zdejmiesz sam selektor i pod nim będzie unieszczona taka szara tulejka z nacięciami po bokach. Prawdopodobnie to właśnie ona mi się wyrobiła i selektor nie działa tak jak powinien.

Dokładnie. Kolega z teamu miał tak ostatnio bo przewody które idą do kolby zostały przytrzaśnięte przez zębatkę która zmienia położenie płytki selektora.

Spróbuj wyciągnąć GB z body i odpowiednio poskładać elementy selektora. Jeśli masz gwarancję uważaj na stickery.

Ale jak mówi, że nawet jak przesunie na semi to ma auto to rzeczywiście mogło mu się to wyrobić. A jeśli pisze jeszcze jak to obejrzeć to wnioskuję, zę obejrzał. Po co więc doradzacie koledze inne pomysły jak wie z czym ma problem?