pmsniper Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Witam. Mam problem z selektorem ognia w kałasz Boyi. Wyrobiła się taka jakby tulejka pod selektorem ognia i przez to nie mam ognia pojedyńczego. Wie ktoś jak to można rozwiązać albo gdzie kupic nowy selektor ognia z tą częścią? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted May 18, 2010 Report Share Posted May 18, 2010 Pstryknij fotę tego czegoś. Postaram się pomóc. Quote Link to post Share on other sites
pmsniper Posted May 19, 2010 Author Report Share Posted May 19, 2010 Niestety nie mam możliwości zrobienia w tej chwili foty. Widzę jednak że też masz kałacha tej firmy, więc powinno być to samo. Zobaczysz tą część wykręcając śrubę selektora ognia, później zdejmiesz sam selektor i pod nim będzie unieszczona taka szara tulejka z nacięciami po bokach. Prawdopodobnie to właśnie ona mi się wyrobiła i selektor nie działa tak jak powinien. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 19, 2010 Report Share Posted May 19, 2010 http://azteko.pl/dzwignia-selektora-ognia-...cyma-p-550.html Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted May 20, 2010 Report Share Posted May 20, 2010 A blokadę spustu i auto masz? Bo jeśli tak to problem raczej tkwi gdzie indziej... Quote Link to post Share on other sites
pmsniper Posted May 20, 2010 Author Report Share Posted May 20, 2010 Blokade spust mam, a auto też mam ale działa nawet wtedy gdy przełącze na semi. A o tym że to może być wina części w selektorze powiedział mi facet z serwisu. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 Dokładnie. Kolega z teamu miał tak ostatnio bo przewody które idą do kolby zostały przytrzaśnięte przez zębatkę która zmienia położenie płytki selektora. Spróbuj wyciągnąć GB z body i odpowiednio poskładać elementy selektora. Jeśli masz gwarancję uważaj na stickery. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 Ale jak mówi, że nawet jak przesunie na semi to ma auto to rzeczywiście mogło mu się to wyrobić. A jeśli pisze jeszcze jak to obejrzeć to wnioskuję, zę obejrzał. Po co więc doradzacie koledze inne pomysły jak wie z czym ma problem? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts