kobejn669 Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 (edited) Witam, mam problem z hop upem w moim hk416 od JG. Jest on taki, że kulki lecą zygzakiem. Podczas lotu skręcają raz w lewo raz w prawo. Najczęściej zaraz po wylocie z lufy skręcają w prawo, a zaraz potem w lewo. Sprawdzałem we wszystkich możliwych konfiguracjach z precką DF, ze stockową lufą, z komorą AGM i CA, gumka systemy i guardera. Już nie wiem w czym może być problem :???: Najprościej kulki wydają się latać przy komorze CA gumce guardera i lufie stockowej. Może problem z dyszą? Edited May 6, 2010 by kobejn669 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 Masz jakiś tłumik dźwięku? Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 Skoro było tyle kombinacji z komorami, lufami, i gumkami to coś innego musi być. Jeżeli prawidłowo włożyłeś wszystko, to nie powinno nic takiego wystąpić. Może komora nie wchodzi tak jak powinna w dyszę? Sprężynki nie pominąłeś przy wkładaniu komory? ta co odbija komorę lekko od body, o ile masz jedno częściową. Quote Link to post Share on other sites
Krepel Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 (edited) Ja stawiam na dyszę, bądź kulki. Edited May 6, 2010 by Krepel Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted May 6, 2010 Author Report Share Posted May 6, 2010 Mam tłumik dźwięku, ale lufa sięga do jego końca. Kiedy zakładam krótszą lufę jest trochę lepiej, kiedy zakładam do niej tłumik dźwięku to jest już całkiem kiepsko. Zastanawiam się czy to nie stosunek pojemności cylindra do długości lufy. Cylinder 0 lufa 455. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 Cylinder do tej lufy jak najbardziej ok. Bardzo dziwna przypadłość. A jakiej marki kuleczki? Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted May 6, 2010 Author Report Share Posted May 6, 2010 (edited) Kuleczki padaka bo gunfire, ale wątpię żeby przez kulki było to spowodowane, wszystkie uciekają w tym samym kierunku jakby coś je popychało w prawo od początku, a potem hop up który przechyliłem trochę w lewo sprowadza je na poprzednią trajektorię. Mam w domu jeszcze 2 aegi i na tych samych kulkach strzelają ok. edyta: Poprawka, hop up jest prosto kulki po zrobieniu łuku same powracają na mniej więcej właściwy tor, ale nie zawsze. Edited May 6, 2010 by kobejn669 Quote Link to post Share on other sites
Eliśium Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 (edited) zmień komorę hop up w jg komory hop up były w większości felerne najlepiej z łamanej na całą Edited May 11, 2010 by ElisiuM Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted May 13, 2010 Author Report Share Posted May 13, 2010 Przecież pisałem, że niema w nim komory JG tylko CA jednoczęściowa i sprawdzałem jeszcze na komorze AGM. Okazało się, że powody były 2. -Krzywo ustawiona głowica cylindra(minimalnie, prawdopodobnie przestawiła się podczas składania plastykowego body z jednoczęściową komorą). -Krzywa precka(nie wiem w jaki sposób skrzywiła się cały czas będąc w lufie wew. 20cm było schowane w tłumiku, może ta część się skrzywiła bo parę razy replika leżała bez tłumika) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts