sgt.Barnes Posted November 5, 2004 Report Share Posted November 5, 2004 czy ktoś z używajacych molle może mi podac wymiary dotyczące systemu mocowania tzn. szerokość tasm ( 200 czy 250 mm) , długośc pomiędzy przeszyciami (długośc poszczególnych odcinków, na oko około 400 mm), odstepy pomiedzy taśmami ( czy jest to szerokośc taśmy czy inna) dzieki Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted November 5, 2004 Report Share Posted November 5, 2004 Kurna, ciekaw jestem gdzie ty takie szerokie tasmy dorwiesz 8) Normalnie tasmy w molle maja 25 mm szerokosci, odleglosc miedzy przeszyciami to troche mniej niz 40 mm(37-38 ), odleglosci miedzy tasmami na kamizelce to prawie 30 mm. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Barnes Posted November 7, 2004 Author Report Share Posted November 7, 2004 no własnie teraz sam zauważyłem że mi się o jedno 0 za duzo klikneło. ale o taki własnie informacje mi chodziło. a czy na innych elementach te wymiary sa podobne ? chyba powinny być żeby wszystkio do siebie pasowało Quote Link to post Share on other sites
super Posted November 8, 2004 Report Share Posted November 8, 2004 standartowa taśma używana w sprzęcie Molla ma 25 mm szerokości, odległość między dwoma musi być identyczna bo w ładownicy są przecież takie same i musza sie spasować. Odległość między przeszyciami to 39 mm ( tak pisał Szaszłyk ja nigdy nie mierzyłem :D ) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 8, 2004 Report Share Posted November 8, 2004 hmmm jaka jest roznica miedzy Molle a Molle 2? :) Quote Link to post Share on other sites
super Posted November 8, 2004 Report Share Posted November 8, 2004 w rozmiarach taśm żadna tylko w kroju :D teraz jest dostepne tyle sprzetu w Molla że aż głowa boli wersje kontraktowe i mnóstwo cywilnych które można używać zamiennie tutaj mozna poczytać więcej http://www.recon.net.pl/equip/molle/molle.php Quote Link to post Share on other sites
Nickczemnik Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 Sorry za odgrzebanie tamatu ale nie chcialem zakladac nowego. Czy sprzet pasujacy do Molle bedzie pasowal tez w przypadku gdy zmniejszona zostanie szerokosc tasm i odleglosci miedzy nimi a odleglosc miedzy przeszyciami pozostanie bez zmian? Quote Link to post Share on other sites
saiko Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 rozstaw tasm musi pozostac bez zmian czyli wezsze tasmy=wieksze odstepy miedzy nimi Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted December 24, 2004 Report Share Posted December 24, 2004 dokładnie-zostało to tak pomyślane, że nijak nie da sie inaczej ;) Quote Link to post Share on other sites
Błażej Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 Prośba - niech ktoś z użytkowników Molla to wreszcie zmierzy, bo w różnych tematach są różne dane (poza szerokością paska - 1`). Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 Bo tak jest. Rozni producenci przyszywaja PALSy w roznych odstepach. A w niektorych elementach u jednego producenta tez sa roznice (np. w plecakach patrolowych MOLLE sa inne odstepy na bokach i inne na przedzie komory glownej). I nie mowie tu o jakichs pomylkach szyjacego. Quote Link to post Share on other sites
Błażej Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 No dobra, przeszycia paska poprzecznego może być różna, ale odległość między dwoma poziomymi paskami musi być stała, bo inaczej będzie problem z przyczepieniem sprzętu (chyba że się mylę). Quote Link to post Share on other sites
runer11 Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 W gazecie Raport było wszystko opisane odn. odległości i szerokości. Numer 1 z 2006 roku Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts