styppol Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 Witam wszystkich, niedługo kupuje sobie replikę hk416 lecz nie wiem jakiej firmy replikę zakupić czy mogli byście się podzielić swoją wiedzą na temat obecnych ofert w sklepach asg ?? jeśli mogł bym prosić to dawajcie linki do sklepów w których polecacie zakup repliki z góry dziękuje za pomoc. p.s. jeżeli macie też pomysły co dać do repliki aby ją wzmocnić też było by miło, jeżeli taki tmat istnieje dajcie linka przekierowującego do tej strony. jeszcze raz dzięx i pozdro Quote Link to post Share on other sites
pawelpawelec95 Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Ja również się zastanawiam nad wyborem hk416 :) Nie wiem czy lepsze będzie od boyi czy agm albo jg full metal? Przepraszam, że wcinam się do wątku ale nie będę śmiecił :D Pozdrawiam Pablo. Quote Link to post Share on other sites
sonicr Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Jak dla mnie to najlepszy jest AGM Z tuningu to tylko: Lufa Precyzyjna, Gumka Hop-Up, i mocniejsza bateria 9,6V lub wyższa... Quote Link to post Share on other sites
pawelpawelec95 Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 A AGM bardzo dużo ma awarii w porównaniu do boyi/cyma? Jaki jest zasięg AGM? Quote Link to post Share on other sites
styppol Posted May 11, 2010 Author Report Share Posted May 11, 2010 z tego co słyszałem minusem agm jest kolba magiczne sposoby pękania rawda to ?? Quote Link to post Share on other sites
pawelpawelec95 Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Właśnie przeczytałem że wszystkie hk416 są dobre oprócz AGM. Czy to prawda? Proszę o uzasadnienie odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Nie bierz AGMu. Jest tragiczny rzecz mówiąc. Jak już to tylko JG/Boiy. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
pawelpawelec95 Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Ale JG ma plastikowe body, a osobno w normalnej granicy cenowej nie da się dokupić. Boyi znowu nie ma nigdzie :( Quote Link to post Share on other sites
styppol Posted May 12, 2010 Author Report Share Posted May 12, 2010 słabo szukasz albo nie wiesz jakie są sklepy asg bo ja widziałem każdą replike o ktorej piszą ale nie moge się zdecydować którą firme wybrać P Quote Link to post Share on other sites
suchywojtas Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Ale JG ma plastikowe body, a osobno w normalnej granicy cenowej nie da się dokupić. Boyi znowu nie ma nigdzie :( Spójrz na to (GFC to przerobione JG) HK416 Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Nic nie jest przerabiane. To jest zwykłe JG, tylko że następnej generacji. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Nie, GFc NIE JEST PRZEROBIONYM JG, GFC=JG tlyko ze następnej generacji, z metalowym body, mosfetem, lepszym tłokiem i bajerami. Jak dla mnie boyi, lub Jg metalowe. Boyi, bo jest piękne, mechanicznie też nie kuleje (oznaczenia, faktura, działający boltcatch + usztywnienie ris'ów). JG bo mechanicznie perełka a wyglądem nie kuleje (czarne body niektóre wersje mają oznaczenia, niektóre nie). Wg. mnie jest to wybór między piękną a bestią, b.ładny karabinek, z jakimiś możliwościami tuningu, bądź przystępnie wyglądający potwór z dużym potencjałem. Ja wybrałbym Boyi. A co do dostępności jest rynek wtórny, allegro, import i miliard innych sposobów nabycia (komis na wmasg na przykład ;)). Quote Link to post Share on other sites
pawelpawelec95 Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Szukam czegoś używanego bo z kasą cienko :) Ten jg full metal fajny ale za drogi. Max do 600 stów. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Ja Ci powiem, że M200 Aresa jest fajne ;). Poszukaj używanego JG. Ja bym brał w takiej kolejności: -JG III gen [to wyrwiesz za może 350PLN czasem nawet]; -Boiy [na równi z JG wyżej dla mnie]; -JG IV i wyżej; Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Masz 600pln to szukaj jest w czym wybierać, w komisie są świetne oferty czasem ;) Quote Link to post Share on other sites
pawelpawelec95 Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 W tym problem że jg II gen. nie ma na komisie ani na allegro do 400zł. A jest możliwość dokupienia metal body do hk 416? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Nie ma HK416 II generacji... To jest HK416 III gen. Body nie ma. Inna konstrukcja HK416 jako AR'a i body nie ma. HK416 ma body wyższe niż standardowy AR, tak więc musi być robione specjalnie pod ten model. Jak zamontujesz body od emki to będzie za nisko i szyny i body będą na innych "osiach". Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
suchywojtas Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Nic nie jest przerabiane. To jest zwykłe JG, tylko że następnej generacji. Pozdrawiam. Zgadza się, doczytałem :-) Quote Link to post Share on other sites
pawelpawelec95 Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Pomyłka miało być III gen. :D No ale to nie zmienia faktu, że nie ma w komisie ani na allegro. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Poczekaj, to będzie... :) Quote Link to post Share on other sites
pawelpawelec95 Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 I tak okazja AGM się rozleciała nie wiadomo kiedy. Więc AGM odpada ;( Czy opłaca się kupić hk416 boyi/pj nówke za 600zł? Czy lepiej czekać albo dołożyć kase na jg full metal? Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 IMHO number 2: czekać albo dołożyć kase na jg full metal Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 Ja kupiłem jg III w grudniu tamtego roku, 350zł- z wliczoną przesyłką. Jestem bardzo zadowolony, szkoda tylko tego abeesowego body, ale ujdzie, przynajmniej oryginalne oznaczenia ma, i nie ma napisu mejd in czajna :) naprawdę polecam! pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
EmperorPalpa Posted July 19, 2010 Report Share Posted July 19, 2010 Teraz pojawiło się SRC: wersja z 10' lufą: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...n_iii-2133.html 14,5' http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...n_iii-2134.html 16' http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...n_iii-2132.html Wg. mnie jest to chyba najlepsza obecnie oferta (bo cenowo niewiele więcej od Boyi'a czy nowego JG, a i prezentuje się świetnie -> choćby materiał z jakiego wykonane jest body) Quote Link to post Share on other sites
MarNaw123 Posted July 21, 2010 Report Share Posted July 21, 2010 Jeśli chodzi o HK416 kupiłem te oto replikę : http://www.gunfire.pl/product-pol-11521928...go-GF416SF.html nie wiem która to generacja lecz wiem na pewno ze bebechy ma mocne, jedyne czego mi w niej brakuje to grawerów Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts