maciowalczak Posted May 19, 2010 Report Share Posted May 19, 2010 W moim G36C walnął tłok, rozłożyłem gearboxa włożyłem tłok plus smar. Złożyłem do kupy i strzelam 3 kulki i 1 godzinę zero reakcji, Sprawdziłem wszystko elektrycznego. Okazało się że kabelek do spustu się urwał, Zlutowałem go składam niby strzela ale jak chcę jak wejdzie na serię strzela po jednej kulce jak na semi potrafi 1 walnąć a później jakby brakowało siły do naciągnięcia sprężyny, dodatkowo na auto po ścince potrafi wylecieć od 4-10 kulek. Widziałem takie ustrojstwo za 155 zł które zapobiega zostawaniu tłoka w pozycji zero ale to mnie trochę przerasta finansowo. Dodam że replika wcześniej pięknie śmigała, co może być powodem tych zacinek. Może polutowane kabelki... Jeszcze jedno czy można gdzieś kupić tą część spustu elektryczną, chodzi mi o te czarne pudełko widoczne od dołu gearboxa :P Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 19, 2010 Report Share Posted May 19, 2010 "pudełko" z ośka i zębatką do któego podłaczasz kable ? to silnik. cos pan rozwaliłeś. ciezko bedzie raczej okreslic co bo mało precyzyjnie opisujesz. Quote Link to post Share on other sites
maciowalczak Posted May 20, 2010 Author Report Share Posted May 20, 2010 Nie nie nie aż tak głupi nie jestem żeby nie odróżnić silnika od tej części, Najbliżej jej do określenia elektryczny spust, spust na to naciska i łączy obwód w całość. Może teraz lepiej wyjaśniłem Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 20, 2010 Report Share Posted May 20, 2010 styki ;] Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted May 20, 2010 Report Share Posted May 20, 2010 Jeśli masz miernik to zmierz opór na obwodzie. Powinno być nie więcej niż 0,3 ohma. Tu masz styki razem z kablami: http://gunfire.pl/product-pol-1152190263-Z...ik-typu-AK.html Quote Link to post Share on other sites
maciowalczak Posted June 12, 2010 Author Report Share Posted June 12, 2010 Kable wymieniłem wszystko działa nie zacina ale teraz strzela po 2 kulki ale tylko na semi. Na semi zawsze 2 kulki nie 3 no czasami 1 poleci. Na Auto pierwszy strzał 2 kulki a później cała seria po 1 kulce Quote Link to post Share on other sites
Sveter121 Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 2 kulki, potem cała seria po jednej kulce? WHAT? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Zainwestuj w słownik, najlepiej też w klawiaturę z obsługą znaków interpunkcyjnych. Ochłoń i wróć tutaj jak ochłoniesz. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
MJ6 Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 później jakby brakowało siły do naciągnięcia sprężyny A sprawdziłeś wcześniej czy nowy tłok luźno chodzi? Lecz to i tak nie wyjaśnia zacinek. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Teraz wyciągnij komorę z lufą, rozbierz, wyczyść ze smaru i nie będzie podwójnych kulek czy tam potrójnych. Tak to bywa jak się na siłę smaruje. Quote Link to post Share on other sites
maciowalczak Posted June 13, 2010 Author Report Share Posted June 13, 2010 spoko i dziękuje za radę :D Seria po jednej kulce czyli na każde wyrzucenie powietrza z lufy leci jedna kulka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts