Trykulec Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Witam. Otóż znalazłem na allegro (nowe?) gogle uvex HI-C, mianowicie : http://allegro.pl/item1040262069_nowosc_go...e_nowe_hit.html Kształt mają fajny, atest ten sam co inne okulary i gogle uvexa, czym mnie bardzo kuszą. Zatem co sądzicie o tej ochronie oczu? Link to post Share on other sites
OFF Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 ciekawie wyglądają,ale ciekaw jestem jak z wytrzymałością oprawki jakby co to alternatywą sa bolle x90 :P wydaje mi się,że mają szerszy kąt widzenia od uvexów Link to post Share on other sites
Trykulec Posted May 24, 2010 Author Report Share Posted May 24, 2010 te uvexy są niemal identyczne jak ess nvg, oprawki są z gumy, więc co ma się z nimi stać? :D Ogólnie obliczyłem, że szybki uvexów wytrzymują ponoć uderzenie z energią 80 jouli(tj. jak robią testy, że ciało o masie 80g uderza o szybkę z prędkością 45m/s), a kulka asg uderza z energia 2 jouli. Tzn to jest według tego co piszą, ja tylko sobie obliczyłem. A wezmę te gogle, co mi szkodzi. Link to post Share on other sites
_majster_ Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 jak będziesz już miał to skrobnij jak sie używa :) bo aż mnie zainteresowały :) Link to post Share on other sites
Trykulec Posted May 24, 2010 Author Report Share Posted May 24, 2010 już zamówiłem, przetestuje je na dystansie 10m z repliki o mocy 390fps, ogólnie napisze recenzję Link to post Share on other sites
Trykulec Posted June 1, 2010 Author Report Share Posted June 1, 2010 Dobra, czas na recenzję. Gogle wydają się być duże, w sumie są. Widok jest super, jakby ich w ogóle nie było na oczach. Nie parują - na prawdę ! Specjalnie nałożyłem kominiarkę i chodziłem w nich przez jakieś 20 minut chuchając cały czas do góry i nic! Nawet się tego nie spodziewałem kupując je! Strzeliłem do nich z 4 metrów z repliki o mocy 390-400 fps i wszystko ok :) szybka cała, jedynie małe ślady po kulkach, które dało się zdrapać paznokciem. Gogle świetnie przylegajął do twarzy. Oprawka jest z gumy, która nie parzy skóry. A tak wyglądają na twarzy: Link to post Share on other sites
Recommended Posts