Shiba Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 Witam. Mam pytanie co do tunningowania M4 od TMa. Obecnie ma ona 300> FPS, a ja chciałbym osiągnąć ok. 370. Czy wystarczy wymiana springa czy potrzebne są większe inwestycje. Z góry dziękuję z odp., pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 TM? Huh, będzie ciężko. Po co Ci 370 w TM? Przecież na 300 strzela lepiej niż nie jeden chinol z 400. Quote Link to post Share on other sites
Shiba Posted June 4, 2010 Author Report Share Posted June 4, 2010 Owszem, strzela dobrze, ale nie wystarczająco. A chociaż na te 350? Quote Link to post Share on other sites
painball Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 Stracisz na niezawodności. Zależy jak ciężki masz paluch. Jak nie jest ciężki: M100 (niskobudżetowe wyjście). Zębatka silnikowa do wymiany tylko jeżeli ma dwie zapadki przeciwpowrotne. Jak wiadomo co niskobudżetowo to zawodnie i coś w pewnym bliżej nie określonym momencie pójdzie się gibać. Najlepiej by było jakiś FTK włożyć, a do M110+ nowy szkielet sobie sprawić. Quote Link to post Share on other sites
Shiba Posted June 4, 2010 Author Report Share Posted June 4, 2010 Nie strzelam się dużo, a jak się strzelam to nie po to, by wyżyć się rozsiewaniem kompozytu. Zdecydowanie niskobudżetowe wyjścia mnie interesują. :F 100 daje koło 330 FPS. Z tego co liczyłem to optymalnie powinno wyjść na M105, ale gdzie można dostać taką np. Guradera? Właśnie szukam. Czy w ostateczności po wymianie tylko tej zębatki pociągnie i M110? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 Wstaw sobie M120 od razu. Wstaw sobie M100 i licz, że się nie rozpadnie. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted June 19, 2010 Report Share Posted June 19, 2010 TM na m100 pociągnie bez wymiany niczego innego ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts