Kamil_87 Posted June 6, 2010 Report Share Posted June 6, 2010 witam, mam pytanie, mianowicie jakiś czas temu ułamał mi się w replice element spustu, wymieniłem go i replika strzelała , po jakimś czasie przestała, po wyjęciu wnętrza i rozebraniu selektora (myślałem że znowu ten element, ale był jednak cały) okazało się że styki były czarne, te blaszki, wyczyściłem je ,jednak replika nadal nie strzela, było podpinanych kilka baterii , bateria od m14 normalnie strzelała w innych replikach, co może być problemem ?? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 6, 2010 Report Share Posted June 6, 2010 witam, mam pytanie, mianowicie jakiś czas temu ułamał mi się w replice element spustu, wymieniłem go i replika strzelała , po jakimś czasie przestała, po wyjęciu wnętrza i rozebraniu selektora (myślałem że znowu ten element, ale był jednak cały) okazało się że styki były czarne, te blaszki, wyczyściłem je ,jednak replika nadal nie strzela, było podpinanych kilka baterii , bateria od m14 normalnie strzelała w innych replikach, co może być problemem ?? Są spalone już nie będą działać, możesz mieć tam jakiś smar, który się spalił na stykach pewnie masz wypalone dziury na blaszkach, których nie zauważyłeś. Daj do jakiegoś serwisu albo zrób sam. A tu pomocnik: http://www.wmasg.pl/artykuly/warsztat/3/wy...rboxa_v3%29/99/ Ew. poszukaj elementu, który kiedyś Ci się wykruszył, możliwe, że zablokował się między zębatkami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts