creamono Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Ten gosc co prowadzi te filmiki z WE, jak mu jest, John? ;-) Wspominal, ze z czasem wszystkie repliki od WE beda mialy kit na przejscie na system open-bolt. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Czyli Hop-up jest identyczny jak w gaziakach TM i VSR'kach oraz Tanio Kobie... Wg mnie dobry pomysł, zobaczy się jak z rzeczywistym działaniem :) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 http://www.military.pl/we-m14-ggb-a-w-s-s-...fle_11051t.html tak mi sie nagle znalazło :P mamy w PL ale opis coś ściemniany bo jak napisali "łoże z naturalnego drewna" a coś mi sie wydaje, że WE wypuściło plastikowe tylko (imitacje drewna) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Oczywiście, oficjalnie nie ma drewna... A cena? Przemilczę... ;/ Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 trzeba na starcie doliczyć kilka magów które też tanie nie będą :/ Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Myślałem, że będzie gorzej...:) Niech ktoś kupi i porobi testy, czy w ogóle warto inwestować w M14 GBB. Ciekawi mnie "mała" ilość fpsów, na GG i lufie 500mm jest 400 fps, a w SCARze przy lufie 270mm jest ponad 400... O co kaman ?:/ Pozdrawiam forzamilan Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 O to, że po prostu mniejsza dawka gazu trafia do lufy przy strzale. Nie wykluczone, że jest tutaj tak, jak w M4, że można tą prędkość zwiększyć. Moje M4 ma pokrętło regulacji, które pozwala ustawić ponad 500 fps, jednak nigdy jeszcze tego nie przetestowałem. Zresztą HU ma być lepszy, więc może te 400 fps wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 (edited) O to, że po prostu mniejsza dawka gazu trafia do lufy przy strzale. Nie wykluczone, że jest tutaj tak, jak w M4, że można tą prędkość zwiększyć. Moje M4 ma pokrętło regulacji, które pozwala ustawić ponad 500 fps, jednak nigdy jeszcze tego nie przetestowałem. Zresztą HU ma być lepszy, więc może te 400 fps wystarczy. jakie znowu pokrętło ?? może chodzi Ci o NPAS ? Drewno w M14 jest dostępne u RATECH za chyba ok 650 $ karabin z drewnem + lufa precyzyjna + coś tam jeszcze czyli jak na razie nie dorobili zbytnio dużo nowych części :) czyżby oznaczało to że M14 w stocku jest bardzo dobra :) ? co do dawkowania gazu - było by to logiczne że podawane jest go mniej skoro FPS'ów nie za dużo i na jednym nabici GG można wystrzelić 4 magazynki 20bb Edited September 8, 2010 by Bocian Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 Źle się wyraziłem. W moim M4 nie ma open bolta, tylko system w miedzianym cylindrem. W tym systemie odkręcając nieco dyszę zwiększamy prędkość wylotową. Przykręcając ją redukujemy moc repliki. M14 w stocku z tego co widziałem, i z tego, co mówił gość z RA-Techa dobrze nadaje się na zwykły karabin. Jeśli ma służyć jako karabin wyborowy, to lepiej brać RA-Techa. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 (edited) widziałem pare dni temu filmik ra-tech'a (zainstalowana gumka hu i precka R-T , na 30 i 40m strzelali kulkaami 0,3 , 0,4g ) i poprawa spora w celności ale aż tak bajecznie nie było żeby odrazu z tego snajpe robić, przynajmniej nie na tych odległościach :) co do części narazie tylko ra-tech robi z tego co wiem, poza precką i gumą HU tak jak wyżej wspomniał Bocian mają body z drewna , jakaś część z oznaczeniami ( za szczerbinką, z zespołu zamka/lufy), jest jeszcze taka dźwignia ze stali blokująca zamek -instalowana wzdł. body po prawej stronie (wg kolesi z R-T sie podobno łamie standardowa często ale chyba za wcześnie diagnozować , replika jeszcze za krótko na rynku) Edited September 8, 2010 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
Shemag Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 Oficjalna prezentacja M14 EBR http://www.youtube.com/watch?v=_KzN-k1g6a0 Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted September 25, 2010 Report Share Posted September 25, 2010 - http://www.ebairsoft.com/blowback-rifle-p-3625.html $404.90 Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Narendil Posted October 1, 2010 Report Share Posted October 1, 2010 Na RedWolf'ie jest za $350. Mają tam dodatkowo magazynki za $38 na GG. Choć kuszą modyfikacje RA Techa. Quote Link to post Share on other sites
Martini3g Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Hmmm... nikt nie kupił jeszcze tej m14? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted December 8, 2010 Report Share Posted December 8, 2010 Jest już u Krakmanów , jak pogonię M4 to od razu po nią lecę :) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted December 8, 2010 Report Share Posted December 8, 2010 (edited) @Przemek10 na military.pl (1650zł ;) ) jest ponad 200zł tańsza niż na twgun (1859,34 zł) bedziesz miał maga gratis ale rób jak chcesz Edited December 8, 2010 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted December 12, 2010 Report Share Posted December 12, 2010 Ale u Krakmana masz pewny serwis. Dziś oglądałem ją w military.pl-lipa straszna. Mam M14 TM i z wyglądu za żadne skarby bym nie zamienił-oczywiście nie oceniam tu działania, bo nie miałem możliwości się tym pobawić. Drewno jak taniej chińskiej strzelbie, brak oznaczeń, wykonanie części metalowych jakieś takie "niefajne"-ogólnie złe wrażenie z wyglądu na mnie sprawiło. Quote Link to post Share on other sites
xxNDxx Posted December 12, 2010 Report Share Posted December 12, 2010 Hmm akurat mam w domu M14 AGM i TM, "drewno" chinskie jest o niebo lepsze od błyszczacego TM ktore uwazam za kiepskie. Jezeli jest takie jak to AGM z wygladu to dobrze zrobili. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted December 12, 2010 Report Share Posted December 12, 2010 Ja mam takie nietypowe pytanie: Czy była by jakakolwiek możliwość przerzucenia tej m14 ze zwykłym łożem do łoża EBR karta ? Oczywiści domyślam się, że bez przeróbek się nie obejdzie ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted December 12, 2010 Report Share Posted December 12, 2010 Fakt-ja posiadam M14 TM w zielonym łożu, porównywałem z plastikowym drewnem chińskich kałachów, tudzież sprężynowego AKM od CG (ci co dłużej bawią się w asg pewno je pamiętają). No i dochodzi brak oznaczeń-jak już się do nich przyzwyczaiłem to tylna część komory zamkowej jest bez nich biedna ;) Na stronie Krakmana wyczytałem, że WE jest w dużej mierze stalowa-tu akurat ogromny plus, co by być sprawiedliwym ;) Quote Link to post Share on other sites
Martini3g Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Nikt się nie podzieli swoimi wrażeniami? No nie mówcie, że nikt nie kupił tej m14? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Narendil Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Czy komuś wiadomo, czy będą w ogóle robione magazynki na CO2 do tej m-for-teen? Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Odkopuje.ktoś ją musiał kupić.jakaś mała recenzja może.?(; Pozdrawiam . Quote Link to post Share on other sites
Kuodek Posted August 12, 2011 Report Share Posted August 12, 2011 Ja z niecierpliwoscia czekam na magazynki na co2. Jednakze dzisiaj zakupuje na evike adapter do propanu i bede na nim jechal az do ukazania sie magazynkow na co2. Zestockowego karabinu nie ma co robic snajperki. Ja zamawiam lufke 6.03 od ratecha i npas (jednakze jeszcze niedostepny na ehobbyasia) Co do wytrzymalosci loza... Jest wytrzymalsze niz drewno. Bez wachania moglbym przejechac je autem bez obawy o jego wytrzymalosc. Jak tylko zawitam w domku jade po spray i przerabiam na wersje socom. do wymiany na pewno jest gumka hopup. Reszta jest pancerna. Ciekawostka jest to ze bebechy mozna wlozyc do konwersji ebr... ostrego odpowiednika. Tak, jesli ktokolwiek dorwie plany tego cuda prosilbym o kontakt ( sam szukam ale na razie nie stac mnie na to od we ) chociaz przy oryginalnych cenach konwersji (okolo 700$) 360 $ to to od skosnookich wychodzi bardzo dobrze. Jest to najlzejsza kopia na rynku. ( karabin jest lzejszy od wszystkich ebrek poczawszy od g&g konczac na karcie. Wszelkie pytania prosze kierowac do mnie, chetnie odpowiem i podziele sie wrazeniami bo od czasu kiedy kurier mi je przyslal to replika daj tyle podniety co panie z okladek playboya. PS: (kochany moderatorze, przepraszam za nieuzywanie polskich zakow i ewentualne bledy ortograficzne ale niestety uzywam klawiatury bez takiej mozliwosci) Quote Link to post Share on other sites
Damiano Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 (edited) Mam pare pytań bo się nie znam za bardzo, więc proszę o wyrozumiałość:) Czy magi na CO2 wystarczą aby z m14 zrobić karabin snajperski z prawdziwego zdarzenia tj czy zasięg rzeczywiście się aż tak zwiększy... Czy bebechy RaTech czy jak to tam się pisze przy CO2 są już wymagane i co dokładnie daje (po za regulacją mocy) układ ratech? Co trzeba wymienić żeby w polu walki ten gaziak mógł konkurować z Veteranem G&G, może go przesicignąć? Czy konwersja RAS G&G będzie do tego modelu pasować. to tyle... Edited August 21, 2011 by Damiano Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts