John Petrucci Posted June 19, 2010 Report Share Posted June 19, 2010 witam chciałbym zeby moje ak 74 strzelało trochę celniej i na większe odległości planuje włożyć preclufke 6.02mm czy będzie pasować taka do ak 47? jaka sprężynę trzeba zastosować? czy konieczna jest wymiana szkieletu GB? czy przy wymianie lufy wewnętrznej muszę zmienić komorę HU? jeżeli tak to czy będzie pasować taka od ak 47? proszę o poradę jakie części kupić i jakich firm najlepiej chciałbym 450 fps na kulkach 0.2g co by mi dało jakieś 400 na kulkach 0.25g Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 Bore up Guarder sp120 Guarder precka Systema (tak będzie pasować od 47) gumka Systema Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted June 20, 2010 Author Report Share Posted June 20, 2010 czy stokowe zębatki silnik i szkielet wytrzymają sp120 Guarder jeżeli wrzucę batke 9,6v? ile mi wyjdzie (mnie wiecej fps) na zestawie Lukira ? :) słyszałem teorie ze przy wymianie lufy w cm 031 muszę wymienić komorę HU czy to prawda czy plotka? :) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 czy stokowe zębatki silnik i szkielet wytrzymają sp120 Guarder jeżeli wrzucę batke 9,6v? Wytrzymają. ile mi wyjdzie (mnie wiecej fps) na zestawie Lukira ? :) Mniej - to tak z 380 fps, więcej to tak do 460. słyszałem teorie ze przy wymianie lufy w cm 031 muszę wymienić komorę HU czy to prawda czy plotka? :) Wierutna BYZYDURA. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 słyszałem teorie ze przy wymianie lufy w cm 031 muszę wymienić komorę HU czy to prawda czy plotka? :) Tak było chyba ze 4 lata temu, przy pierwszych cymach. Teraz to faktycznie nieprawda. Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted June 21, 2010 Author Report Share Posted June 21, 2010 (edited) Wytrzymają. Mniej - to tak z 380 fps, więcej to tak do 460. Wierutna BYZYDURA. 380-390 to ja mam na stocku (w tym przedziale wyniki na Chronografie) ale 450 by mnie satysfakcjonowało Tak było chyba ze 4 lata temu, przy pierwszych cymach. Teraz to faktycznie nieprawda. no właśnie mówił mi o tym znajomy który bardzo dawno temu miał taka cyme ;p a jak jest z łożyskowaniami?? prowadnice sprężyny jaka najlepiej kupić? jakie jeszcze elementy można wymienić by wydłużyć żywotność repliki? Edited June 21, 2010 by John Petrucci Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Cały zespół cylindra, tłok też można zmienić bo to nie są wielkie koszta, ale niekoniecznie. Do tego lufa, gumka i uszczelnienie HU, bo komora w Boyi'ach ma dość dużą średnicę wew. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 To jest Cymka, a nie Boyi ;) Jak chcesz więcej wymienić, to kup łożyskowaną prowadnicę (ja używam Guardera i sobie chwalę) i tłok 1klasy (żółty wzmocniony CA lekko da radę). Możesz również wymienić łożyska na stalowe ślizgi (bo kojarzy mi się, że w tej słabszej serii Cym są jeszcze plastiki) no i to tyle;) Reszta dokładnie tak, jak Gogin pisze ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts