podobny2 Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 Witam! Mam problem z mechanizmem spustowym trzeba go kilka razy nacisnąć żeby zadziałał jaka może być tego przyczyna? Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Na początek bym wyczyścił i przedmuchał replikę :) Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 Mam tak samo w colcie WE. Trzeba najpierw z 3,4 razy płytko nacisnąć spust i dopiero potem zaskakuje i tak za każdym strzałem... Niech ktoś pomoże !!! Pozdrawiam forzamilan Quote Link to post Share on other sites
Sundowner Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 Problem leży gdzieś w dźwigni rozłączającej (disconnector) - to ta płytka po prawej stronie która popycha zapadkę kurka po ściągnięciu spustu. W swoim Bellu, mam akurat z tym problem, początkowo zdarzał się raz na jakiś czas, teraz co strzał. Próbowałem wypolerować powierzchnię styku ze sprężyną, ale to nic nie dało, zwiększenie napięcia sprężyny, też... (za każdym rozebraniem pistoletu jest dokładnie czyszczony i smarowany). Ogólnie po każdym strzale disconnector nie odskakuje w swoje górne położenie (jest popychany w dół przez zamek), dopiero po ściągnięciu spustu postanawia się ruszyć z miejsca na swoją wyjściową pozycję i kolejne ściągnięcie spustu powoduje już zrzucenie kurka. Problem nie występuje gdy kurek odciągamy ręcznie, bo i disconnector nie zmienia wtedy swojej pozycji. Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 mam pytanie jak rozebrać gurną częśc colta tak aby go nie uszkodzic ale zeby dalo sie go przesmarowac . chce zdjąc gurny zamek. :b ialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 A na polski można? Co to jest gurny zamek? Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Sry.Mój bat pisał. Już tłumacze jak rozebrać colta czyli jak zdjąć zamek z niego? Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Bardziej łopatologicznie się nie da :F 1. Przesuwasz niebieskie nad pomarańczowe, odciągając czerwone. 2. Obracasz klamkę i wybijasz czopka. 3. Posuwasz wszystko do przodu :) Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Dzięki :happy: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts