h8r3d Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 (edited) Witam! Otóż młodszy brat dobrał się do repliki, nie mógł nic nacisnąć ani przesunąć to postanowił poruszać szczerbinką... bla bla. Do rzeczy, zakupiłem cymę 0.48M i jest tam bardzo mały zakres ruchu szczerbinką, może 1.5 do 2cm. . Nie wiem jak daleko tym poruszył ale to nie ma znaczenia. Wszystko się zruszyło i chodzi teraz na boki w góre i w dół bardzo lekko przez co uniemożliwia mi to precyzyjne strzelanie :killer: Po głębszej obserwacji doszedłem do wniosku, że to niemożliwe aby metal tak szybko się starł od ruchu, pod szczerbinką zauważyłem, że jest tam "coś" prostokątnego, nie wiem co to jest i myślę, iż może podczas głębszego ruchu to się właśnie cofnęło, bo wcześniej delikatnie blokowało. Nie chcę się do tego zabierać, wolę się najpierw upewnić tutaj, bo jeszcze coś schrzanię bardziej niż jest. Jak będę miał czas to dziś zrobię zdjęcie "tego czegoś" pod szczerbinką. Jeśli ktoś ma taką cymkę to niech sprawdzi co tam jest i jak to wystaje. Mile widziane zdjęcia od przodu szczerbinki. Wiecie co na to poradzić na tą chwilę? Dam jeszcze link do taiwangunu do zdjęcia z zakresem ruchów. http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...8m_cm-1415.html Przyjżałem się i jest to blokujący (chyba blokujący zakres ruchu szczerbinką) kawałek metalu grubości 1mm. Nie chcę narazie go próbować przesuwać do góry, czekam na konkretne porady. Jednak pogrzebałem, bo nie mogłem wytrzymać, zdjąłem klapkę i to metal podtrzymujący tą szczerbinkę, po prostu się zruszył i jak go podsuwam to i tak kawałek opada, także dalej nie wiem teraz co z nim robić. Edited June 23, 2010 by h8r3d Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Musisz podkleić ten kawałek blaszki tak aby ścisło wchodził w tą szczelinę. Quote Link to post Share on other sites
Maku3225 Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 (edited) Musiał Ci się podgiąć do góry element podstawy szczerbiny, który trzyma tą blaszkę na miejscu - nie radzę prostować bo to gównolit i możesz połamać, zrób tak jak mówi HellMaker albo owiń czymś dolną część tej blaszki(taśmą etc.) tak żeby ciasno weszło na miejsce. Edited June 24, 2010 by Maku3225 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts