lipek12 Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Siema.chcę kupićsobie m14 od CM i odrazu go stuningować trochę: lufa prec SRC,gumka guarder, sprężyna m130 , komora HU metalowa.Czy GB wytrzyma taką sprężynkę??I czy trzeba będzie jeszcze coś doszczelnić?? Proszęo szybką odpowiedź ;) Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Mam kiepski dzień, ale co mi tam. Lufe sobie podaruj taką bo nic nie da, gumke trzeba dobierać metodą prób i błędów, komory HU metalowej to ja nie spotkałem do m14, a stokowa jest dobra. Tak taką sprężyne GB wytrzyma, ja mam sp140 guardera. W dziale I/II klasa tuning jest 61 stron tematu o tuningu tej repliki, podpowiem że na ostatnich 10-15 stronach jest wszystko czego potrzebujesz. Niech mod to wywali. Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted June 25, 2010 Author Report Share Posted June 25, 2010 Ale jeszcez jedno ile czasu na tym springu pociągnie GB?? Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Ile wytrzyma? Coś pomiędzy "bardzo krótko" a "bardzo długo" - przecież to chińczyk, nikt Ci nie powie dokładnie ile to wytrzyma... A tak poza tym to: - jeśli chodzi o lufę to pamiętaj żeby była dedykowana lub by miała dwa wycięcia na zatrzask. SRC sobie podaruj bo na stocku pewnie będziesz miał lepsze skupienie. - jeśli w GB zamierzasz wymienić tylko sprężynę na SP130 i nic poza tym to nie licz na długą i bezawaryjną pracę. Do takiej sprężyny należało by wymienić jeszcze prowadnicę, głowicę cylindra a i nowa głowica tłoka i tłok nie zaszkodzi. - komora metalowa? Możesz dać do niej linka? - Jeśli chodzi o doszczelnianie to najpierw sprawdź czy są nieszczelności ;-) Z tego co pamiętam to w moim egzemplarzu głowica cylindra prosiła się o odrobinę teflonu. Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted June 25, 2010 Author Report Share Posted June 25, 2010 Rozumiem linka do komory nie mam bo sam takiej dopiero sszukam ;p Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Czyli takiej nie ma. Z tego co pamiętam, to Promyk, Guarder i chyba Deep Fire (podkreślam, CHYBA) mają precki do M14. Springa wrzuć 120, nie powinno być problemów. Prowadnicę możesz dać tą od Krakmanów, P&J, ludziom lata na takim czymś i to bez awaryjnie raczej. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 W temacie o m14 cymy Poldeck pisał że tą prowadnicę PJ trzeba jakoś dopasować żeby nie pierdyknął szkielet GB. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Możliwe. Jak by uszczelnić to prawie idealnie, i dołożyć preckę Promyka, myślę, że obyło by się bez wstawiania 120-130, wystarczyło by 110 wrzucić. Sam mam plan tak zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Lufy promyka nie maja podwójnych nacięć bodajże, więc tylko te 500mm "dedykowane" co sie mija z celem skoro wchodzi nawet 590mm. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 (edited) W takim razie zostaje ci Guarder, albo nacinanie Promyka dłuższego. Najsensowniejsze opcje. EDIT: NA ASGShop'ie są Deep Fire'y z podwójnym nacięciem. Edited June 25, 2010 by Karmazyt Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 A KM Head nie ma przypadkiem dwóch nacięć? Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 A nie wiem, nie patrzę na KM Head'y ;) U kumpla fajnie chodzi Guarder. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Też ma Guardera 6,02 i nie narzekam... Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 Km heady mają ale jest temat o tym i tam jest wiele informacji Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts