Rechot Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Witam. Tematów o tym są problemy z semi było sporo, ale mój problem jest trochę inny. Mianowicie. Posiadam Scar'a CA, wymieniałem w nim zębatki na Infinite Torque Up GUARDER. Byłą potrzebna mała przeróbka GB ale to nie w tym tkwi problem. Według mojej i kolegi teorii rozdzielacz ognie nie śmiga tak jak powinien. Kolega miał identyczny problem po wymianie tych samych zębatek jak (w obydwóch przypadkach mowa o GB v.2) wymieniał rozdzielacz ognia i chodzi semi i auto. U mnie w replice wymieniliśmy kilka rozdzielaczy w tym również Systemy i nic jest tylko ogień ciągły. Może wy macie jakieś inne teorie...:) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Selektor chodzi gładko i bez problemów? Quote Link to post Share on other sites
Rechot Posted June 25, 2010 Author Report Share Posted June 25, 2010 Selektor chodzi gładko i bez problemów? Tak, mam problem tylko z blokada ale to raczej jest wina wyrobionej płytki selektora. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 za duże podkładki pod zebatką tłokową ? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Raczej bym stawiał na źle złożony selektor. Ale teoria Segera też jest jak najbardziej słuszna. Quote Link to post Share on other sites
Rechot Posted June 26, 2010 Author Report Share Posted June 26, 2010 Pewien znajomy własnie mi powiedział ze miał podobny problem, a rozwiązaniem było zamontowanie przerywacza Guardera. Co wy o tym myslicie bo niechce wydawac 30-40zł na coś co poźniej bedzie leżało. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 (edited) Jeśli jesteś w 100% pewny, że to nie źle ułożony selektor to ja bym Ci radził kupić przerywacz od CA. CA ma inne rozmiary kostek stykowych, ergo przerywaczy, niż inni producenci. Edited June 26, 2010 by AnR Quote Link to post Share on other sites
Rechot Posted June 26, 2010 Author Report Share Posted June 26, 2010 Jeśli jesteś w 100% pewny, że to nie źle ułożony selektor to ja bym Ci radził kupić przerywacz od CA. CA ma inne rozmiary kostek stykowych, ergo przerywaczy, niż inni producenci. Przerywacz jest na 99% dobrze ułożony, co do przerywacza to mam od CA Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts