bysiewicz Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 Postanowiłem wymienić w mojej mp5 zestaw boreup ten o:http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_157&products_id=4352 i sprężynę m120. po 3s. strzelania na auto rozsadziło mi szkielet. Teraz mam takie pytanie czy wystarczy mi kupić wzmocniony szkielet gearboxa i będzie wszystko git czy muszę jeszcze coś wymienić żeby mi znowu się nie rozwaliła? Quote Link to post Share on other sites
Major Kupricz Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 Ta głowica tłoka to prawdziwy Leon zawodowiec i wśród swoich najgorszych wrogów ma właśnie szkielety. Wymień tą głowicę na grzybka lub kup naprawde solidny szkielet. A najlepiej zrezygnuj z używania full auto ;) wtedy może części doczekają późnej starości. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 Tak potwierdzam. Był nawet ostatnio temat jak innemu koledze właśnie ta głowica rozwaliła szkielet. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 Ta czy nie ta, każda aluminiowa w końcu wywali szkielet. Po prostu rozłożenie naprężeń jest niekorzystne dla szkieletu. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 Tak potwierdzam. Był nawet ostatnio temat jak innemu koledze właśnie ta głowica rozwaliła szkielet. To właśnie mi rozwaliło ten szkielet. Miałem takiego BU, tylko do m4 (ale w sumie różnicy dużej nie ma). Jak chcesz zobaczyć jak się rozleciał gb to: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=98650 Kupiłem nowy szkielet, i włożyłem stare części. A co do głowicy tłoka, to trzeba kupić taką aby pasowała (te standardowe chyba są za ,,luźne,,). Myślę, że w szkielet za dużo nie trzeba wkładać, kupując inną głowicę tłoka. Ps. Mi się szkielet rozleciał po około trzech dniach. Quote Link to post Share on other sites
bysiewicz Posted June 27, 2010 Author Report Share Posted June 27, 2010 mi też z przodu pękł ale stwierdziłem że to już bez sensu inwestowanie w nią i wysprzedaje ją na części. A kupię sobie chyba cm048m. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts