Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wybór pierwszego gazowego pistoletu

Recommended Posts

Witam. Jako, że nie mogę już zakładać tematów w dziale dla zielonych pytam tutaj. Ostatnio zainteresowałem się gazowymi replikami, lecz nigdy nie miałem przyjemności ani trzymać, ani strzelać z takiej repliki. Mam pieniądze nawet i na bardzo dobre gazówki, ale myślę, że nie chce w to pakować takiej kasy. Chciałbym pistolet i do postrzelania na podwórku i na strzelankę. Zastanawia mnie ten model:

http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/...ol_stti-29.html

Wiem, że np po wyglądzie czy ogólnie po walorach estetycznych nie mogę się spodziewać nie wiadomo czego, ale chce mieć po prostu użytkowy i możliwie niezawodny model. Z naciskiem na niezawodność. Zdążyłem wyczytać, że ten model ma maksymalny zasięg lekko ponad 30 metrów. Jaki w takim razie wyniósł by zasięg skuteczny? Czy zamek w tym modelu jest ruchomy, tzn nie ma blowbacka, ale czy można go np odciągać? I czy ogólnie warto go kupić jako pierwszą gazówkę do postrzelania od czasu do czasu? Zapomniałem o najważniejszym. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć mniej więcej jak modele gazowe w przybliżeniu działają bo chciałbym mieć o tym pojęcie. Jeżeli zamawiałbym ten model to razem z nim wziąłbym dodatkowy magazynek oraz gaz.

http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...zamkiem-52.html

http://www.taiwangun.com/gazy_i_smary/gree..._1000ml-26.html

@Vetius zamiast zadawac durne pytania poczytał byś o tym na forum.

poza tym grzechotnik ma racje mk23 stti będzie jednym z najlepszych i najtańszych gaziaków, sam mam i polecam zasięg celny ~35m + wybebeszony i przerobiony tłumik tak żeby spełniał swoją rolę i tłumił a nie był tylko ozdobą.

A ja nie zgodzę się z tym, że Socom od STTI jest lepszy od Beretty m9 tego samego producenta. Może i wygląda solidniej, no ale przecież te 55 zł różnicy nie rozpłynęło się. Jednak jeśli chodzi o strzelanie, Beretta prezentuje się znacznie lepiej. Skupienie jest na dobrym poziomie, język spustowy miękko się ugina pod palcem, w dodatku ma sporo więcej FPSów niż Mk23. Zasięg na porównywalnym poziomie. Dodatkowo w Socomie podkręcenie samo się zmniejsza i co chwilę trzeba ściągać zamek żeby na nowo wyregulować hop-up, a Beretta z swoją imbusową regulacją nie ma takich problemów. No i sama cena, wystarczy dołożyć te 25 zł i za pieniądze na Mk23 możemy mieć dwie Beretty. Więc wybór nie jest wcale taki jednoznaczny.

No niby po jednej :D Ale popatrz, w temacie o Socomie kolejna osoba uskarża się na małą ilość FPSów, więc z klamkami od krakmana albo jest coś nie tak, albo po prostu jakaś niewydarzona seria, bo jak to inaczej wytłumaczyć?

Edit:

O jednej rzeczy zapomniałem jednak wspomnieć: mag beretty zaczyna lekko "popuszczać". Czyli nie jest to jednak do końca takie cudo jak je sobie malowałem ;)

Edited by eMBeKa93

od siebie polece glocka ksc(-kwa, tańszy, bo bez oznaczeń, a środek to samo)

sam mam używkę z plasticfantastic zamkiem, ale że jakoś wymagający nie jestem, to problemu ni ma ;)

("testowałem", czyli posiadam, glocka17, co do reszty pojęcia nie mam, ale nie wierze, że je skopali)

Edited by kornelm