Vetius Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 Witam. Jako, że nie mogę już zakładać tematów w dziale dla zielonych pytam tutaj. Ostatnio zainteresowałem się gazowymi replikami, lecz nigdy nie miałem przyjemności ani trzymać, ani strzelać z takiej repliki. Mam pieniądze nawet i na bardzo dobre gazówki, ale myślę, że nie chce w to pakować takiej kasy. Chciałbym pistolet i do postrzelania na podwórku i na strzelankę. Zastanawia mnie ten model: http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/...ol_stti-29.html Wiem, że np po wyglądzie czy ogólnie po walorach estetycznych nie mogę się spodziewać nie wiadomo czego, ale chce mieć po prostu użytkowy i możliwie niezawodny model. Z naciskiem na niezawodność. Zdążyłem wyczytać, że ten model ma maksymalny zasięg lekko ponad 30 metrów. Jaki w takim razie wyniósł by zasięg skuteczny? Czy zamek w tym modelu jest ruchomy, tzn nie ma blowbacka, ale czy można go np odciągać? I czy ogólnie warto go kupić jako pierwszą gazówkę do postrzelania od czasu do czasu? Zapomniałem o najważniejszym. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć mniej więcej jak modele gazowe w przybliżeniu działają bo chciałbym mieć o tym pojęcie. Jeżeli zamawiałbym ten model to razem z nim wziąłbym dodatkowy magazynek oraz gaz. http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...zamkiem-52.html http://www.taiwangun.com/gazy_i_smary/gree..._1000ml-26.html Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 Nie kupuj tego bo to szmelc jakich mało. Możesz kupić MK23 STTI. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted June 28, 2010 Author Report Share Posted June 28, 2010 Czy mógłbyś podać jakieś argumenty? Czy chodzi o to, że jest bardzo awaryjny? Quote Link to post Share on other sites
piotrek7714 Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 @Vetius zamiast zadawac durne pytania poczytał byś o tym na forum. poza tym grzechotnik ma racje mk23 stti będzie jednym z najlepszych i najtańszych gaziaków, sam mam i polecam zasięg celny ~35m + wybebeszony i przerobiony tłumik tak żeby spełniał swoją rolę i tłumił a nie był tylko ozdobą. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 za podobną kasę używkę dobrej firmy już można dostać. Niezawodną. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 Kup TM. Posłuży Ci naprawdę przez lata Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 A ja nie zgodzę się z tym, że Socom od STTI jest lepszy od Beretty m9 tego samego producenta. Może i wygląda solidniej, no ale przecież te 55 zł różnicy nie rozpłynęło się. Jednak jeśli chodzi o strzelanie, Beretta prezentuje się znacznie lepiej. Skupienie jest na dobrym poziomie, język spustowy miękko się ugina pod palcem, w dodatku ma sporo więcej FPSów niż Mk23. Zasięg na porównywalnym poziomie. Dodatkowo w Socomie podkręcenie samo się zmniejsza i co chwilę trzeba ściągać zamek żeby na nowo wyregulować hop-up, a Beretta z swoją imbusową regulacją nie ma takich problemów. No i sama cena, wystarczy dołożyć te 25 zł i za pieniądze na Mk23 możemy mieć dwie Beretty. Więc wybór nie jest wcale taki jednoznaczny. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 a ile sztuk socoma i ile sztuk beretty przetestowałeś? Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 (edited) No niby po jednej :D Ale popatrz, w temacie o Socomie kolejna osoba uskarża się na małą ilość FPSów, więc z klamkami od krakmana albo jest coś nie tak, albo po prostu jakaś niewydarzona seria, bo jak to inaczej wytłumaczyć? Edit: O jednej rzeczy zapomniałem jednak wspomnieć: mag beretty zaczyna lekko "popuszczać". Czyli nie jest to jednak do końca takie cudo jak je sobie malowałem ;) Edited July 7, 2010 by eMBeKa93 Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 Czego chcesz wymagać od materiałów za 150PLN? Jedna sztuka to bardzo miarodajne porównanie... Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
kornelm Posted July 10, 2010 Report Share Posted July 10, 2010 (edited) od siebie polece glocka ksc(-kwa, tańszy, bo bez oznaczeń, a środek to samo) sam mam używkę z plasticfantastic zamkiem, ale że jakoś wymagający nie jestem, to problemu ni ma ;) ("testowałem", czyli posiadam, glocka17, co do reszty pojęcia nie mam, ale nie wierze, że je skopali) Edited July 10, 2010 by kornelm Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts