Yahalom Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 (edited) Często zdarza się, że gdy się prosi o podanie numeru przesyłki, otrzymujemy numer fałszywy, bądź mamy wątpliwości co do daty wysyłki (naklejka może być nieczytelna bądź uszkodzona w miejscu pieczątki) :F http://sledzenie.poczta-polska.pl/ ^ wystarczy wprowadzić numer znajdujący się pod kodem kreskowym na nalepce (numer wpisujemy cały, a dwa "00" na początku dajemy bez nawiasu). Po chwili ukazuje się nam, gdzie jest paczka, kiedy została wysłana, skąd, dokąd oraz jaki to rodzaj przesyłki :) Edited June 30, 2010 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Statusy przesyłki w systemie zmieniają się ze sporym opóźnieniem No niestety. Ostatnio mi klient pisał, że mu powiedzieli na infolinii, że paczka jest w Poznaniu, a po dwóch godzinach przyniósł ją listonosz w Szczecinie ;) Quote Link to post Share on other sites
Jacek1246 Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 Faktycznie Poczta Polska próbuje teraz nadrobić zaległości. Ostatnio kolega wysłał mi emkę z Torunia do Koszalina przed godziną 15:00 i już na drugi dzień o 12:15 była u mnie w Koszalinie, poprzedzając dostarczenie telefonem od kuriera czy mógłby ją dostarczyć w tej godzinie i czy mi to pasuje, jeśli nie to chętnie zaczeka. Byłem mile zaskoczony. :uśmiech: Natomiast jeśli chodzi o przelewy to jeszcze muszą nad tym popracować, ostatnio jeden szedł mi 5 dni, a drugi 3,5 dnia. Fajnie, że wprowadzili to udogodnienie, teraz będzie możliwość dodatkowego potwierdzenia nadania paczki. :) W firmach kurierskich ten system już funkcjonował dawno i moim zdaniem aktualizacje przebiegają szybciej, to dobrze, że PP chociaż się trochę stara i próbuje dbać o klientów. :uśmiech: Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Daysleeper Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 (edited) znalazłem taką oto stronkę w sieci, które pozwala monitorować paczki i przesyłki większosci krajowych operatorów. Sprawdzone na UPS i działa tak jak powinno. W najbliższym czasie podobno mają jeszcze powiększyć liczbę operatorów. W sumie fajna sprawa, wszystko w jednym miejscu. http://www.sledzeniepaczek.pl/ Edited June 1, 2011 by Daysleeper Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts