Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Mosfet a SCAR od VFC

Recommended Posts

Witam. Parę dni temu zakupiłem na asgshopie mosfet firmy Gate w celu zamontowania go w swoim SCARze. Niestety gdy oddałem replike do serwisu dostałem informację, że części tej nie da sie zamontować, ponieważ jedyne połączenie bateri z GB odbywa sie poprzez piny w kolbie. Czy może jednak da sie ten mosfet zamontować w replice, ponieważ bardzo zależy mi na tej części,a z drugiej strony szkoda tych 50zł.

Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. ;-)

tylko że wtedy nie będzie modułowosci repliki. ( scary od vfc maja właśnie to do siebie że po wyjęciu gb z lowerem wystajadwa bolce, z uppera też dwa bolce, kolba sie zsuwa i tyle) przez danie kabla sterujacego nie będzie juz tego, utrudnione bedzie też ponowne rozłozenie repliki na serwis lub tuning.

• 2 months later...

Oczywiście da radę. Mieliśmy, robiliśmy, conajmniej kilkanaście SCARów ma takowe już w Polsce.

Wadą rozwiązania jest to że maksymalnie zmniejszony układ jest pozbawiony hamulca, jest to ledwie i jedynie mosfet.

Nie zmienia to faktu że replikę łamie się jak oryginał, rozkłada jak oryginał i wszystko bangla po staremu! :D