T_A_C_R Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 Witam. Parę dni temu zakupiłem na asgshopie mosfet firmy Gate w celu zamontowania go w swoim SCARze. Niestety gdy oddałem replike do serwisu dostałem informację, że części tej nie da sie zamontować, ponieważ jedyne połączenie bateri z GB odbywa sie poprzez piny w kolbie. Czy może jednak da sie ten mosfet zamontować w replice, ponieważ bardzo zależy mi na tej części,a z drugiej strony szkoda tych 50zł. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. ;-) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 Wątpię, nie bez wyprowadzenia kabla sterującego. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 A w czym problem wyprowadzić kabel sterujący dalej? Myślę, że się da spokojnie, tylko trzeba zrezygnować z idei umieszczenia mosfeta z tyłu. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Zapytaj użytkownika Raq z mojej ekipy. Miał Scara-H od VFC i zamontował w nim mosfet. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 tylko że wtedy nie będzie modułowosci repliki. ( scary od vfc maja właśnie to do siebie że po wyjęciu gb z lowerem wystajadwa bolce, z uppera też dwa bolce, kolba sie zsuwa i tyle) przez danie kabla sterujacego nie będzie juz tego, utrudnione bedzie też ponowne rozłozenie repliki na serwis lub tuning. Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted September 24, 2010 Report Share Posted September 24, 2010 Oczywiście da radę. Mieliśmy, robiliśmy, conajmniej kilkanaście SCARów ma takowe już w Polsce. Wadą rozwiązania jest to że maksymalnie zmniejszony układ jest pozbawiony hamulca, jest to ledwie i jedynie mosfet. Nie zmienia to faktu że replikę łamie się jak oryginał, rozkłada jak oryginał i wszystko bangla po staremu! :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts