yugi Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 Jeśli ktoś się zastanawiał, czy repliki działają na bateriach od laptopów, to uprzejmie informuję - działają. Testowałem baterię 10.8V 55Wh z jakiegoś Maka na replice G608 od JG. Efekt? Miernik pokazywał na baterii ponad 12V, a replika, w porównaniu do 9,6V Firefoxa - kosiarka na całego. Nie mam żadnego chrono, więc nie podam dokładnych danych dot. ROF, najwyżej jeśli kiedyś się dorwę do jakiegoś to zmierzę. Poniżej - foteczki. foto1 foto2 Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 ogniwa li-ion stosowane w laptopach mają zwykle wydajność prądową do 8A. Czyli w układzie 3s2p śmiało można z tego korzystać do zasilania replik stockowych. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 Tylko takie baterie, szczególnie od MacBook'ów to strasznie droga zabawka. Sprzedaj i kup LiPo 11.1V razem z ładowarką. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 (edited) yugi, zadziała tj. np. żelowy czy li-ion od większej kamery. Pytanie po co? Za wielkie, za drogie. Edited July 18, 2010 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted July 20, 2010 Report Share Posted July 20, 2010 G608. By Apple ;-)! Mam pytanie - testowales bateria z MacBooka czy MB Pro...? Bo z tego co mi wiadomo sa miedzy nimi roznice... Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 G608. By Apple ;-)! Mam pytanie - testowales bateria z MacBooka czy MB Pro...? Bo z tego co mi wiadomo sa miedzy nimi roznice... A szczególnie takie, że z dwóch, czy trzech ostatnich modeli MB Pro bateria jest niewymienna... Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 Jak kogoś stymulują takie fetysze, to proponuję zacząć zasilać repliki bateryjkami CR123... Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=dUdXOT6ui2k robione dość dawno. Aku pochodzi z rozwalonego hp nx6325 kumpla. strzały testowe w układach 2s2p i 3s2p. Do niezbyt mocnych replik się nadaje. Przy m130 i w górę miał już problemy z udźwignięciem tak twardej sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts