CINcinTM Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 Siemka Jestem zainteresowany zakupem gogli do hełmu, chodzi mi o popularne M44 - Sun, wind and dust. Jakoże pierwsze co mi się rzuciło w oczy to oferty z allegro, znalazłem 22 różne aukcje. http://www.allegro.pl/item1073465346_ochro...m44_czarne.html i o 15 złotych tańsze: http://www.allegro.pl/item1116195571_gogle...dust_extra.html czy w tych przypadkach jest jakaś różnica między tymi dwoma? Czy obydwie z tych par to oryginały? Posiada ktoś z was może którąś z tych par - jak się sprawdzają i czy jest problem z parowaniem? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 A czy ciężko wpisać w szukajke "gogle swd". Ale że dzisiaj mam dzień altruizmu (z przewagą na truizm) odpowiem ci tak NIECH CIĘ RĘKA BOSKA BRONI WŁAZIĆ W GOGLACH SWD NA POLE STRZELANKI. Te gogle jak sama nazwa wskazuje nie są goglami balistycznymi i nie wytrzymają trafienia kulka asgową. oże ci się uda wyłapać na nie kilka kulek ale wcześniej czy pózniej jakaś szybsza kulka przebije folię wizjera stracisz oko. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 Po za tym - nie oszukujmy się. Jeśli chodzi o wygodę czy komfort to są one do dupy... Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 A czy ciężko wpisać w szukajke "gogle swd". Ale że dzisiaj mam dzień altruizmu (z przewagą na truizm) odpowiem ci tak NIECH CIĘ RĘKA BOSKA BRONI WŁAZIĆ W GOGLACH SWD NA POLE STRZELANKI. Te gogle jak sama nazwa wskazuje nie są goglami balistycznymi i nie wytrzymają trafienia kulka asgową. oże ci się uda wyłapać na nie kilka kulek ale wcześniej czy pózniej jakaś szybsza kulka przebije folię wizjera stracisz oko. Lecz można do nich dokupić szybki balistyczne. ;) Jak zaczynałem miałem właśnie te gogle i szybkę balistyczną spokojnie wytrzymywała trafienia 400FPS z 1m. Co nie zmienia faktu że ogólnie są do dupy. Quote Link to post Share on other sites
CINcinTM Posted July 7, 2010 Author Report Share Posted July 7, 2010 Okej, dzięki. To mi wystarczy tak więc temat do zamknięcia. Jeszcze raz dziękuje za rozwikłanie zagadki ; ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts